El decàleg per a la Justícia Global de Lafede.cat


Fruit d’un procés de reflexió que Lafede.cat va endegar el 2014, sorgeix el document «Treballar per la justícia global en un món global», un decàleg de criteris per orientar el treball quotidià de les entitats i la pròpia Federació cap a la Justícia Global.

slidecorp

El 2014, en el marc de la fusió de les federacions de Pau, Drets Humans i Desenvolupament, Lafede.cat va començar un procés de reflexió interna per definir el que significa i implica treballar per a la Justícia Global. Com a resultat, un grup de treball de la junta directiva va elaborar un decàleg de criteris per orientar l’acció de les organitzacions federades, discutit i aprovat en assemblea.

Avui, en el Dia Internacional de la Democràcia, segons l’ONU, Lafede.cat insisteix en la necessitat de fer prevaldre el conjunt dels drets humans, a casa nostra i arreu, per tal de poder parlar d’una democràcia plena. Precisament, treballar per a la justícia global, implica integrar l’enfocament de drets de forma transversal, anar a l’arrel dels problemes globals i aconseguir actuar sobre les causes per avançar cap a majors cotes de justícia social, d’igualtat, equitat i sostenibilitat ambiental.

Properament, i amb la intenció de continuar definint el marc teòric de justícia global, Lafede.cat publicarà un dossier d’articles que integren el concepte en relació a diferents temàtiques.

De moment, a través de 10 punts, Lafede.cat pretén sintetitzar el que significa treballar per a la justícia global, entesa com un paradigma que té l’objectiu de transformar les relacions de poder que generen desigualtats arreu, mitjançant -entre d’altres- la redistribució dels béns i l’educació per una ciutadania global.

Document “Treballar per la justícia global en un món global”

Web FENTiPENSANT JUSTÍCIA GLOBAL