La Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament passa a denominar-se Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global


Des de l’1 de setembre la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament canvia de nom, tal i com va aprovar a la seva primera Assemblea general.

Des de l’1 de setembre la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament canvia de nom, tal i com va aprovar a la seva primera Assemblea general. Un dels primers acords de les federacions d’ONG de pau, desenvolupament i drets humans després de fusionar-se el gener de 2014 va ser la cerca d’una nova identitat i missió col·lectives. Es considerava prioritari disposar-ne per superar les identitats individuals prèvies però, sobretot, per renovar la imatge del sector i difondre els seus nous reptes i ¡ plantejaments. L’Assemblea de juny va aprovar els documents fundacionals i administratius i, també, el nou nom i la nova i imatge i, des de llavors, s’ha treballat en el desenvolupament de la marca combinant dinàmiques participatives amb suport professional.

Des de l’1 de setembre la web és www.lafede.cat i totes les adreces de correu electrònic porten l’extensió lafede.cat, i s’han activat nous perfils a twitter, @Lafede_cat i a facebook. El contacte per premsa no canvia: msantolino@lafede.cat, comunicacio@lafede.cat.

La Federació té com objectiu a mig termini posar la Justícia Global a l’agenda pública i política catalana, a través de posicionaments, campanyes, i propostes polítiques concretes. El pla de treball de Lafede.cat dels propers dos anys inclou un esforç intensiu de presentació i difusió de la nova marca, i de divulgació del concepte de Justícia Global. El nou Codi ètic el defineix com “com un concepte ampli i multidimensional que engloba i comprèn diversos processos com són el desenvolupament humà, el gaudi efectiu dels drets humans i la consecució de la pau”, i que un dels seus principals objectius ha de ser “contribuir a reforçar i fer més visible un moviment mundial de crítica i oposició als sistemes que produeixen manca d’equitat i desigualtats socials i econòmiques creixents”.

Més informació sobre Justícia Global: http://es.wikipedia.org/wiki/Justicia_global
Daniel Innerarity: http://www.danielinnerarity.es/opinion-preblog/justicia-global/
Entrevista de Joan Salicrú a Thomas Pogge: http://www.nuvol.com/entrevistes/thomas-pogge-la-pobresa-es-mes-injusta-perque-ara-es-evitable/