(Català) Junta directiva


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Luca Gervasoni i Vila, president – @gervasonivila
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta

“La més persistent i urgent de les preguntes és: què estàs fent pels altres?” – M.L. King

Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

Núria Iglesias, vicepresidenta i vocal – @Nuriachurch
Oxfam Intermon

“El teu poder radica en la meva por, si jo ja no tinc por, tu ja no tens poder” – Sèneca

És responsable internacional de recursos humans d’Oxfam Intermón i la coordinadora de Safeguarding, és a dir, prevenció i protecció de l’assetjament, l’abús i l’explotació sexual. El seu primer contacte amb la cooperació al desenvolupament va ser en el marc de l’acampada pel 0,7% el 1994. En aquell moment va marxar uns mesos a Guatemala amb Entrepobles i al tornar es va incorporar com a voluntària a Oxfam i ho compaginava amb la feina de directora de l’Escola Forca de lleure de la Fundació Josep Carol. També ha format part del Consell assessor de formació en el lleure a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. És llicenciada en psicologia.

Xavi Casanovas, vicepresident i vocal – @xcasanovasc
Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia / Fundació Lluís Espinal

“No hay amor sin lucha por la justicia cuando la situación histórica se define en términos de injusticia y de opresión.” – Ignacio Ellacuria.

Llicenciat en matemàtiques, màster en administració d’empreses i formacions específiques de gestió en l’àmbit del tercer sector. Després d’un breu pas per Oxfam Intermón com a tècnic de suport recala a Cristianisme i Justícia on va estar en una primera etapa com a responsable de gestió, comunicació i incidència i des de fa tres anys com a director. Amb especial interès per les qüestions de drets humans, desigualtat i alternatives econòmiques, des del 2013 és coordinador i portaveu de la “Plataforma per una fiscalitat justa” a Catalunya. Va tenir l’oportunitat de participar als Fòrums Socials Mundials de Dakar i Tunísia i de ser membre de la comissió de treball per la preparació del Fòrum Social Català 2014.

Júlia Granell, secretària i vocal – @juliagranbar
Servei Civil Internacional (SCI) 

“I am no longer accepting the things I cannot change. I am changing the things I cannot accept” – Angela Davis

És postgraduada en “Cultura de Pau” (per l’Escola Cultura de Pau) i ha realitzat el màster en “Ètica i Política: Ciutadania i Drets Humans”. Actualment, i des de fa més de 4 anys, forma part del Servei Civil Internacional on des de l’equip tècnic ha estat cuidant dels projectes de voluntariat internacional, participació local i educació, així com dels projectes de cultura de pau, en especial atenció a la Mediterrània. A banda, també forma part de Matriu, projecte d’apoderament de grups, feminismes i nous imaginaris polítics on aprèn i desaprèn sobre economies feministes. També ha passat per col·lectius feministes, d’educació popular, de solidaritat internacional, de cultura popular i en defensa del territori. En el marc de LaFede.cat, va formar part del Grup d’Educació per la Pau.

Núria Carulla, vocal
Justícia i Pau

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Andrés Garcia, vocal – @Andres_gberrio
Irídia – Centre per la Defensa del Drets HumansNo estoy aceptando las cosas que no puedo cambiar, estoy cambiando las cosas que no puedo aceptar.” – Angela DavisÉs director estratègic i advocat de Irídia on s’encarrega, principalment, de vetllar pel compliment del pla estratègic i de la coordinació de la incidència i la comunicació de l’entitat. Els seus camps d’especialització són les migracions, la defensa del dret a reunió i de manifestació, l’àmbit penitenciari i la seguretat pública. Forma part de Tanquem els CIEs i de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans. Nascut a Burgos va anar a Madrid a estudiar Dret i Periodisme, i després es va traslladar Barcelona. És llicenciat en dret i té un màster en criminologia i sociologia jurídic-penal.

Jara Henar, vocal – @jara_henar
Alianza por la solidaridad

“Cap persona no és il·legal.”

És llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració per la UPF, i té els màsters de Migracions i educació intercultural, per la UB; de Relacions internacionals i estudis africans, per la UAM; i un màster avançat en Drets Humans, per la Universitat de St-Louis a Brussel·les. A més, té el DEA del doctorat en Migracions i conflictes en la societat global a la Universitat de Deusto, i s’ha especialitzat en migracions a l’Àfrica de l’Oest.

Ha treballat a Escoltes Catalans, primer com a tècnica, i després com a directora de programes; també a l’Ajuntament de Barcelona, com a Directora de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars; i a Fundació CEAR-Habitàfica, com a tècnica de codesenvolupament, després de coordinadora del Departament de Magrib i posterioment de migracions i projectes europeus. El 2013 es va incorporar a Alianza por la Solidaridad, primer dos anys com a tècnica sènior de la Unió Europea a les oficines de Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya, la seva feina actual.

Xavi Mojal, vocal – @XawiMuj_al
Centre Delàs d’estudis per la pau

“Els drets no es demanen, s’exerceixen.”

Graduat en International Business Economics per la UPF i té un màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament per la UAB, especialitzat en ‘Seguretat i Desenvolupament’. Ha investigat en despesa militar i s’ha especialitzat en la regió MENA, Turquia i els Kurdistans. És membre actiu del Grup de Treball i de la Junta Directiva del Centre Delàs. També forma part del grup d’anàlisi ‘menanalisis’ sobre el món àrab i musulmà.

Ha col·laborat en diversos informes i publicacions del Centre, entre elles l’informe 33 sobre “La bombolla de les armes i la industria militar a Espanya”. En Xavier és autor de diversos articles i informes relatius a despesa militar, violència urbana, extremisme violent i islamofòbia. Ha publicat l’article «És una guerra? Gihadisme i terrorisme», dins del llibre «Les causes del gihadisme», coordinat per Ortega i Lleixà.

Arés Perceval, vocal – @Aresperce

Unipau

Graduada en Estudis Àrabs i Hebreus per la UB, i té un Postgrau en Societats Africanes i un Màster en Relacions Internacionals per la UPF-IBEI.  La seva vinculació amb el tercer sector comença amb entitats de pau, com el Centre Delàs fent investigacions sobre món Àrab i Islam, i la UNIPAU on ha treballat com a secretaria dels cursos d’estiu organitzats per aquesta entitat i on continua lligada. Col·labora amb voluntariats a entitats com ADSIS i el Centre Islàmic de Sant Cugat, fent voluntariat de reforç escolar a adolescents. 
La seva experiència també l’ha adquirit al terreny, tant a Marroc, fent un voluntariat, com a Jerusalem, fent pràctiques a UNRWA i al consolat espanyol d’aquesta ciutat. L’Arés participa a l’Eix de Pau i noviolència de Lafede.cat.

Manel Rebordosa, vocal – @llunymanu
Enginyeria sense Fronteres (ESF) – www.antropotic.cat

És antropòleg (UAB) i té un màster en Programari Lliure (UOC) i diversos postgraus i formacions en programació, cooperació i drets humans. Actualment prepara un doctorat sobre programari lliure i desenvolupament humà a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i és membre del grup de recerca en comuns digitals DIMMONS – IN3. Forma part d’Enginyeria Sense Fronteres des de 2004 on ha col·laborat com a voluntari en grups de projectes en serveis urbans i ciutadania, campanyes i incidència (en Hàbitat, Aigua -un dret i no una mercaderia- i EpD), és vocal de junta i vocal d’EpD de la junta de la Federació Espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. En cooperació ha treballat amb Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, Acció Contra la Fam i Enllaç Solidari. Té un interès especial per Àfrica i per la comunicació.