(Català) Èxit de convocatòria de la II Fira de Voluntariat Internacional #tornacanviada


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Més de 100 persones s’apropen a Lafede.cat a conèixer les propostes de viatges i estades solidàries d’onze entitats federades.

 

IMG_0068

 

El passat 22 de gener es va celebrar la II Fira de Voluntariat Internacional #Tornacanviada amb la participació de l‘Assemblea de Cooperació per la Pau, l‘Associació Catalana per la Pau, Ajuda en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, SED-Solidaritat Educació Desenvolupament, Intered Catalunya, Servei Civil Internacional de Catalunya, SETEM, Sonrisas de Bombay, VOLS i VOLPA-Oxfam Intermón. L’oferta era ben diversa en tipus d’entitats i de propostes de viatges, i les entitats van portar molts diferents tipus de materials i suports informatius.

Durant les dues hores llargues que va durar l’activitat el tràfec de persones va ser intens, i tot i que hi havia sobretot gent jove, el perfil d’assistents era variat. Sílvia Llorente, per exemple, de 35 anys, s’havia assabentat de la Fira a través de la web de Lafede.cat i estava molt contenta amb la iniciativa perquè li permetia conèixer de primera mà diferentes associacions en un mateix dia i recinte, i podia valorar diferents projectes i tipus de voluntariat. Sílvia va mostrar-se convençuda que aquest tipus d’experiències, en les quals es pot tenir contacte proper amb la població local d’un país i, a més, conèixer el treball de cooperació que es fa, podia canviar la percepció de la realitat: “pot ajudar a deconstruir estereotips i a trencar-los, a adonar-nos que tots som iguals, i a establir relacions diferents amb tothom”.

Adrián Rebollo, de 27 anys, ja havia tingut una experiència de voluntariat a Tanzània i volia repetir en un altre destí, i durant més temps. Adrián explicà que aquests viatges ajuden a entendre la realitat perquè no són d’oci ni de turisme, sinó d’inserció directa en la societat del país on vas, i ajuden a conèixer-la i a entendre la seva cultura o la seva política amb tots els pros i contres. “Com que als països més empobrits la realitat sol ser molt diferent, això t’ajuda a trobar respostes a les preguntes de com i per què el món funciona com funciona”.

Un bon exemple de l’objectiu que perseguexien moltes entitats en organitzar aquest tipus de viatges és la Maria Pujol, de l’Assemblea de Cooperació per la Pau. Va venir l’any passat com a públic, va fer un viatge al Marroc i va tornar tan canviada que va convertir-se en col·laboradora a Barcelona, i ara explica la seva experiència a altres persones.

Les entitats, en general, estaven molt satisfetes amb l’acollida. El representant de VOLPA-Oxfam Intermón, qui participava per primera vegada, estava content de l’èxit de convocatòria i creia que era una gran idea i, sobretot, molt útil, per a les persones interessades, perquè la Fira permetia comparar i aclarir els dubtes, sense haver d’invertir massa temps en anar a diferents llocs.

Veure fotos

Més informació