(Català) Nous assassinats a la ciutat colombiana de Buenaventura


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat s’ha adherit al comunicat de denúncia de l’Oficina Internacional de Drets Humans Acció Colòmbia (Oidhaco) com a resposta a dos assassinats que es van produir el passat 19 de juliol a la ciutat colombiana de Buenaventura. Juntament amb la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, manté el compromís per fer seguiment de la vulneració dels drets humans a la ciutat portuària.

Colombia_Slide

El passat 19 de juliol, un grup paramilitar va assassinar dos nens, Chistian Aragón de 15 anys i Sol Ángel Mina, a la ciutat colombiana de Buenaventura, Aquests darrers assassinats se sumen a la greu crisi humanitària que viu la ciutat portuària, denunciada per diferents organismes nacionals i internacionals de drets humans i recentment, per Lafede.cat i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia a través d’un estudi que relaciona les altes taxes de pobresa i violència amb les inversions estrangeres per a l’ampliació del port. Amb aquest primer cas,  s’han sumat al treball de seguiment de casos de vulneració de drets humans per part d’empreses transnacionals que impulsa el Grup de Treball Intergovernamental- GTI, aprovat pel Comitè de Drets Humans de Nacions Unides.

Lafede.cat s’ha adherit al comunicat de denúncia emès per l’Oficina Internacional de Drets Humans Acció Colòmbia (Oidhaco), que coordina les activitats de 36 organitzacions de solidaritat amb Colòmbia a Europa. Els paramilitars van intentar endur-se Christina Aragón per la força i en oposar-s’hi, va ser tirotejat i, de fet, el text especifica que les famílies de les persones assassinades “s’han enfrontat sense armes als paramilitars per evitar el reclutament dels nens”. Per fer front a la situació de violència, l’Oidhaco exigeix que l’Estat prengui mesures per a protegir les famílies que viuen l’assetjament paramilitar i conclou que “no hi haurà pau a Colòmbia si l’Estat colombià no mostra voluntat i capacitat de garantir a la població el respecte del seus drets”.

 

Comunicat d’Oidhaco

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.