(Català) #TornaCanviada2018: un èxit de participació


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Més de 300 persones van visitar la V Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada2018 el passat dissabte 27 de gener, a la Plaça Pere Coromines del Raval. Van poder escoltar les experiències de voluntariat d’altres persones que havien viatjat anys anteriors a El Salvador o Colòmbia. Durant la fira es va gravar un programa especial del «Solidaris» de Catalunya Ràdio.

L’aposta de treure la V Fira #Tornacanviada al carrer i fer-la en cap de semana va ser tot un èxit: després de la intensa pluja del dia anterior, el sol va lluïr radiant durant tot el matí. Tot i començar a les 11, el pic de màxima afluència va ser entre les 12 i les 13.30h. El perfil del públic era majoritàriament de gent jove però, cada any s’apropen a la Fira nous públics com families senceres i persones majors de 50 anys.

Els informatius de RAC1 del matí i el migdia van informar sobre la Fira i durant el transcurs de la Fira, el programa  Solidaris de Catalunya Ràdio va gravar un programa monogràfic sobre voluntariat internacional. Van participar com a persones expertes la Tere Palop, vicepresidenta de Lafede.cat i membre d’ Associació Catalana per la Pau (ACP); Júlia Granell, vocal de Gènere i membre del Servei Civil Internacional; Francesc Mateu d’Oxfam intermón – Volpa i Miquel Carrillo d’Enginyeria sense fronteres. També van parlar representants d’ Acció Solidària i Logística (ASL)Brigades Internacionals de Pau, Nutrició sense fronteres i  VOLS  i van explicar el tipus de voluntariat que oferien.

Durant tot el matí es van poder escoltar les cançons de la playlist del #TornaCanviada2018. El dossier amb tota la informació actualitzada es pot descarregar de la web de Lafede.cat. Algunes de les organitzacions presents com Setem, ACP i SCI organitzaran més xerrades informatives durant el priemr trimestre de l’any.

 

Experiències explicades en primera persona

A l’escenari del «Dona’m Veu», representants d’algunes entitats també van explicar les seves propostes de viatges,  però van ser els testimonis en primera persona de voluntaris i voluntàries d’anys anteriors el que va generar més interès.

 

Aquí podeu veure l’àlbum de fotos de #TornaCanviada2018 a Flickr.

Aquí podeu escoltar el Programa Solidaris

Dejar un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.