Category Archive: Medi ambient, territori i naturalesa

Global Express: Allò que amaga la nostra nevera. Material Didàctic

 

Connectant mons: Una brúixola per al segle XXI. Una proposta educativa telemàtica

 

Fitxa de treball “Els #ConflictMinerals al llarg de la història”

LAFEDE recurs

Electrònica. Què hi ha darrere dels mòbils?

Taller adreçat a diferents públics amb la intenció de sensibilitzar sobre les desigualtats del sistema actual i donar a conèixer la cadena de producció dels telèfons mòbils i ordenadors portàtils, i la vulneració de drets humans i laborals que es cometen en aquest procés.

Alimentacció: Guia Didàctica per el professorat de primària

Aquest recurs té per objectiu fomentar el coneixement i la presa de consciència de l’alumnat sobre com la cadena de producció, comercialització, distribució i consum d’aliments a nivell global i local, així com els nostres hàbits de consum, influeixen en el desenvolupament de les nostres comunitats, en la salut i el medi ambient.

Cru-Evolució, Mira el món diferent.

Eina inicial per aplicar continguts d’actualitat a l’aula que permetin despertar valors, i una necessària visió holística, al descobrir les dinàmiques del nostre món.  

Dona-li un respir

Conjunt de propostes didàctiques destinades a infants i adolescents, que volen ajudar a reflexionar sobre les maneres de viure, produir i consumir que s’han posat en pràctica des de la Revolució Industrial i els efectes nocius sobre el medi ambient (boscos desforestats, rius desapareguts, sequeres, desaparició d’espècies, refugiats climàtics, etc.).

Reutilització i cooperació

Seguint un format tipus concurs, l’activitat convida els participants a respondre a preguntes sobre diversos temes relacionats amb el medi ambient i la cooperació, per tal de delimitar millor la problemàtica dels residus i, sobretot, les accions que es poden dur a terme individualment.

Espiral Solidària – Consum Responsable

Proposta didàctica inclosa dins el programa “L’espiral Solidària” que invita a reflexionar sobre les dinàmiques de producció i consum dominants, tot analitzant-ne les seves causes i conseqüències. A la vegada, en el material s’introdueixen els conceptes de consum ètic, consum responsable i comerç just com a alternatives respectuoses amb un mateix, els altres i l’entorn. …

Continue reading »

Hort Escolar Ecològic

Unitat didàctica que proposa un seguit d’activitats en relació a la creació d’un hort escolar d’agricultura ecològica. Actualment vivim en una societat industrial desenvolupada que evoluciona cap a una societat de serveis. Tan sols un 8% del total de la població viu del sector primari. Aquest tipus de desenvolupament ha portat a la progressiva desaparició …

Continue reading »

Older posts «