Category Archive: Cultura de Pau

Connectant mons 2017-2018 Senbazuru. Construint la pau

Connectant mons és una proposta educativa que combina l’activitat a l’aula amb el treball col·laboratiu online i en la qual participen més de 16.000 alumnes de diferents països. Aquest curs dediquem la proposta Connectant mons a la construcció de la pau.  

MOBILS HIGH TECH, VIDES LOW COST

A partir del documental “Blood in the mobile” i d’altres audiovisuals elaborats en la campanya Conflict Minerals de Justícia i Pau, s’aborda la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals, la relació amb els conflictes armats i amb les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses, i les nostres pautes de …

Continue reading »

Test de cultura de pau

Es dóna als participants un “test sobre cultura de pau” que hauran de respondre primer individualment, i després en grup, segons unes consignes establertes. Es treballen continguts com la cultura de pau i cultura de violència en els àmbits personal i interpersonal.

3 tallers: un procés d’aprenentatge

Els tallers proposen una sèrie de dinàmiques i jocs, mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació), sobre les quals reflexionem tot arribant, finalment, als continguts desitjats.

Trencaclosques perla Pau

Es tracta de la creació conjunta d’un trencaclosques gegant partint d’una dinàmica amb condicions. El trencaclosques acabat ens fa reflexionar sobre què ens ajuda a la pau i què fomenta l’aparició de la violència.

Taller de còmic pels drets humans

Dins del catàleg d’accions de sensibilització i educació per al desenvolupament de la Diputació de Barcelona 2016, la Fundació Solidaritat UB ofereix el taller de Còmic pels Drets Humans, que poden sol·licitar ens locals de la demarcació de Barcelona de menys de 100.000 habitants per dur-lo a terme en centres d’educació formal i no formal …

Continue reading »

Refugiats, per què? – DENIP 2017

Aquesta proposta inclou diverses fitxes de treball orientades a la reflexió, el debat i la mobilització pels alumnes més grans (cicle superior de primària, ESO, i Batxillerat) extretes de l’exposició Refugiats, per què?

Quadern: De l’hostilitat a l’hospitalitat

Aquest quadern reflexiona sobre les actituds d’hostilitat i hospitalitat i adverteix sobre el perill que sigui la primera la que acabi imposant-se a través de fronteres externes, fronteres internes, fronteres que maten…

Dones, Pau i Seguretat

Pàgina web què presenta un seguit de documents d’anàlisi i sensibilització per conèixer i aplicar l’agenda dones, pau i seguretat així com recursos pedagògics per treballar la temàtica a l’aula. L’objectiu principal d’aquesta és promoure la implementació de l’anomenada agenda “Dones, Pau i Seguretat” i sensibilitzar sobre la seva importància per a la construcció d’una …

Continue reading »

Educació global a l’àrea científico-tècnica

Blog que forma part del projecte “Integrar i promoure les problemàtiques globals als ensenyaments científico-tècnics”, on es poden trobar els materials, recursos i reflexions que genera el projecte.

Older posts «