Category Archive: Cultura de Pau

Global Express: La democràcia més enllà de les urnes

Guia pedagògica Com vivim? Convivint – primera fase

Guia pedagògica per a educadors, educadores i professorat d’infants i joves de deu a disset anys, per viure un procés de revisió personal, del grup-classe, de l’entorn i del món per tal de vetllar per un clima de pau des del centre educatiu.

Guia: ‘Qui són els àrabs’?

'Qui són els àrabs?'

La guia ‘Qui són els àrabs?’ és una eina per contribuir al coneixement sobre el món àrab.  

Exposició: ‘Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop’

Refugiades de Lluny i de Prop

Aquesta exposició pretén establir un diàleg entre dos episodis de solidaritat internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

Curtmetratge documental ‘Al Aman: Barcelona-Beirut’

Al Aman: Barcelona-Beirut

Curtmetratge documental que narra la història de dues noies refugiades, traçant paral·lelismes entre les seves vides, a banda i banda de la Mediterrània.

Fitxa de treball “Els #ConflictMinerals al llarg de la història”

LAFEDE recurs

MOBILS HIGH TECH, VIDES LOW COST

A partir del documental “Blood in the mobile” i d’altres audiovisuals elaborats en la campanya Conflict Minerals de Justícia i Pau, s’aborda la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals, la relació amb els conflictes armats i amb les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses, i les nostres pautes de …

Continue reading »

Test de cultura de pau

Es dóna als participants un “test sobre cultura de pau” que hauran de respondre primer individualment, i després en grup, segons unes consignes establertes. Es treballen continguts com la cultura de pau i cultura de violència en els àmbits personal i interpersonal.

3 tallers: un procés d’aprenentatge

Els tallers proposen una sèrie de dinàmiques i jocs, mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació), sobre les quals reflexionem tot arribant, finalment, als continguts desitjats.

Trencaclosques perla Pau

Es tracta de la creació conjunta d’un trencaclosques gegant partint d’una dinàmica amb condicions. El trencaclosques acabat ens fa reflexionar sobre què ens ajuda a la pau i què fomenta l’aparició de la violència.

Older posts «