Category Archive: Interculturalitat

Guia: ‘Qui són els àrabs’?

'Qui són els àrabs?'

La guia ‘Qui són els àrabs?’ és una eina per contribuir al coneixement sobre el món àrab.  

Exposició: ‘Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop’

Refugiades de Lluny i de Prop

Aquesta exposició pretén establir un diàleg entre dos episodis de solidaritat internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

Curtmetratge documental ‘Al Aman: Barcelona-Beirut’

Al Aman: Barcelona-Beirut

Curtmetratge documental que narra la història de dues noies refugiades, traçant paral·lelismes entre les seves vides, a banda i banda de la Mediterrània.

Guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes – segona fase

Guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes – primera fase

Portada guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes- primera fase

Guia pedagògica per a educadors, educadores i professorat d’infants i joves de deu a disset anys, per trencar amb les actituds racistes i sexistes des de la formació, investigació i sensibilització a la comunitat educativa

Trenca amb la discriminació

Taller per reflexionar sobre l’origen de la discriminació, desmuntant prejudicis i reflexionant què pot fer cadascuna persona per lluitar contra el racisme.  

Planta cara al racisme

Taller per reflexionar sobre la discriminació racista a partir de diferents casos reals i identificant actituds discriminatòries o vulneracions de drets.

Obre els ulls

Exposició organitzada conjuntament amb la Plataforma Juvenil Aixada Antiracista. Aquesta activitat permet reflexionar, de manera lúdica i divertida, sobre les situacions quotidianes de racisme i discriminació que es donen en la nostra societat.      

De les seves esperances als nostres murs. En les passes de migrants i refugiats.

Aquesta activitat vol conscienciar sobre la realitat que viuen les persones migrants i refugiades. El taller té dues parts: La primera és el joc de rol i la segona, exposició i debat de les situacions viscudes durant el joc de rol.  

Cap a una societat acollidora dels immigrants i refugiats

En aquest taller es treballen els moviments migratoris de manera transversal: a través de la història, la geografia i els drets humans. Es treballen entre d’altres: el dret a migrar i el dret d’asil, les migracions irregulars, les vulneracions de drets humans i qüestions com ara: la mortalitat a les fronteres, les expulsions o els …

Continue reading »

Older posts «