Category Archive: Interculturalitat

Guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes- primera fase

Portada guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes- primera fase

Guia pedagògica per a educadors, educadores i professorat d’infants i joves de deu a disset anys, per trencar amb les actituds racistes i sexistes des de la formació, investigació i sensibilització a la comunitat educativa

Trenca amb la discriminació

Taller per reflexionar sobre l’origen de la discriminació, desmuntant prejudicis i reflexionant què pot fer cadascuna persona per lluitar contra el racisme.  

Planta cara al racisme

Taller per reflexionar sobre la discriminació racista a partir de diferents casos reals i identificant actituds discriminatòries o vulneracions de drets.

Obre els ulls

Exposició organitzada conjuntament amb la Plataforma Juvenil Aixada Antiracista. Aquesta activitat permet reflexionar, de manera lúdica i divertida, sobre les situacions quotidianes de racisme i discriminació que es donen en la nostra societat.      

De les seves esperances als nostres murs. En les passes de migrants i refugiats.

Aquesta activitat vol conscienciar sobre la realitat que viuen les persones migrants i refugiades. El taller té dues parts: La primera és el joc de rol i la segona, exposició i debat de les situacions viscudes durant el joc de rol.  

Cap a una societat acollidora dels immigrants i refugiats

En aquest taller es treballen els moviments migratoris de manera transversal: a través de la història, la geografia i els drets humans. Es treballen entre d’altres: el dret a migrar i el dret d’asil, les migracions irregulars, les vulneracions de drets humans i qüestions com ara: la mortalitat a les fronteres, les expulsions o els …

Continue reading »

Connectant Mons – Drets sense fronteres

Connectant mons és una proposta educativa, per a estudiants de 6 a 17 anys, que es desenvolupa durant 9 setmanes i combina l’activitat a l’aula amb el treball col·laboratiu en línia. Durant aquestes setmanes hi-participen més de 12.000 alumnes de diferents països i realitats socials, geogràfiques i culturals.

Espiral Solidària – Immigració

Actualment més persones que mai estan vivint fora del seu país. És per aquesta raó que la present guia didàctica inclou diferents propostes per conduir un taller sobre migracions (jocs, cinefòrum, debats, etc.). Aquestes han de permetre a l’alumnat reflexionar al voltant de diferents temàtiques com ara: el perquè de l’existència de fronteres, les dinàmiques …

Continue reading »

Mira més enllà

Proposta didàctica que utilitza el cinema com a eina de coneixement i reflexió sobre la situació d’alguns països empobrits i els drets humans a diferents racons del món. Disposa també de diferents materials per aprofundir en el visionat de la selecció de pel·lícules per, d’aquesta manera, poder realitzar un treball personal, anàlisi i comentari en …

Continue reading »

Tictogrames

Conjunt de propostes basades en el foment de la interculturalitat i la integració per treballar en torn al Dia de la Tolerància, mitjançant l’ús de les tecnologies educatives. És important fomentar en totes les societats el coneixement tant de diverses cultures, com de les diferents realitats socials que viu la infància arreu del món.

Older posts «