Category Archive: Drets humans, ciutadania i governança

Guia: ‘Qui són els àrabs’?

'Qui són els àrabs?'

La guia ‘Qui són els àrabs?’ és una eina per contribuir al coneixement sobre el món àrab.  

Exposició: ‘Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop’

Refugiades de Lluny i de Prop

Aquesta exposició pretén establir un diàleg entre dos episodis de solidaritat internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

Curtmetratge documental ‘Al Aman: Barcelona-Beirut’

Al Aman: Barcelona-Beirut

Curtmetratge documental que narra la història de dues noies refugiades, traçant paral·lelismes entre les seves vides, a banda i banda de la Mediterrània.

Fitxa de treball “Els #ConflictMinerals al llarg de la història”

LAFEDE recurs

Guia pedagògica #desfemlesdesigualtats, l’acció transformadora

Portada Guia #desfemlesdesigualtats-2afase

Guia pedagògica per a educadors, educadores i professorat d’infants i joves de deu a disset anys, que treballa l’acció transformadora a través de la participació, la creativitat i la incidència social i política.  

MOBILS HIGH TECH, VIDES LOW COST

A partir del documental “Blood in the mobile” i d’altres audiovisuals elaborats en la campanya Conflict Minerals de Justícia i Pau, s’aborda la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals, la relació amb els conflictes armats i amb les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses, i les nostres pautes de …

Continue reading »

Trenca amb la discriminació

Taller per reflexionar sobre l’origen de la discriminació, desmuntant prejudicis i reflexionant què pot fer cadascuna persona per lluitar contra el racisme.  

Planta cara al racisme

Taller per reflexionar sobre la discriminació racista a partir de diferents casos reals i identificant actituds discriminatòries o vulneracions de drets.

Obre els ulls

Exposició organitzada conjuntament amb la Plataforma Juvenil Aixada Antiracista. Aquesta activitat permet reflexionar, de manera lúdica i divertida, sobre les situacions quotidianes de racisme i discriminació que es donen en la nostra societat.      

De les seves esperances als nostres murs. En les passes de migrants i refugiats.

Aquesta activitat vol conscienciar sobre la realitat que viuen les persones migrants i refugiades. El taller té dues parts: La primera és el joc de rol i la segona, exposició i debat de les situacions viscudes durant el joc de rol.  

Older posts «