«

»

Sobirania Alimentaria

Unitat didàctica dirigida als alumnes de primària que té com a objectiu treballar els conceptes de fam, pobresa i desnutrició, el concepte de sud global, els sistemes de producció d’aliments, els mercats locals i mercats internacionals i conèixer els seus impactes i conseqüències per al medi ambient, la justícia social i la salut.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: VSF - Justicia Alimentaria Global
Correu-e de la persona responsable del recurs: educacio.cat@vsf.org.es
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial: Veterinaris Sense Fronteres (VSF)
ISBN: --
Idioma: Castellà
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Primària
Contingut
Objectius:
  • Conèixer els conceptes de fam, pobresa i desnutrició
  • Conèixer els drets a l'alimentació dels diferents pobles del planeta i comprendre com s'accedeix, en els països empobrits a aquests recursos.
  • Conèixer el vincle agricultura-dones
  • Treballar una serie de valors al voltant del consum responsable i fomentar la cooperació i l'interès pels altres.
  • Conèixer els models de producció actuals, què son i com funcionen les transnacionals davant de l'agricultura camperola familiar.
  • Conèixer l'erosió genètica i la pèrdua de biodiversitat, així com també les seves causes i conseqüències.

Breu descripció del recurs:

Aquesta Unitat Didàctica treballa des de l'estudi de diferents productes alimentaris (oli d'oliva, blat de moro, plantes aromàtiques, etc.) amb l'objectiu d'apropar-se a l'entorn immediat de l'alumnat i treballar temes com la problemàtica de l'alimentació, l'entorn rural, cultural i propi, la justícia social i la desigualtat entre homes i dones, entre d'altres.

A través d'aquest treball es vol oferir una visió inclusiva i equitativa del món rural, on dones, homes i joves reivindiquen un espai rural viu on treballar la terra i alimentar-se de manera sana, sense perdre de vista l'aspecte social que envolta el sistema alimentari.

El material està format per un conjunt de tres blocs temàtics acompanyats per un marc teòric. Així mateix, per cada activitat hi ha una serie de lectures i materials complementaris que ajuden a aprofundir en la matèria específica així com també a dinamitzar la sessió.


Observacions:
Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: