«

»

Consum responsable i economia social i solidària. Posa la teva xinxeta a Pam a Pam!

Taller adreçat a diferents públics amb la intenció de sensibilitzar sobre les desigualtats del sistema actual i donar a conèixer el consum responsable i l’Economia Social i Solidària com a eina per a la transformació social.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: SETEM Catalunya
Correu-e de la persona responsable del recurs: catalunya@setem.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2014
Any última edició: 2016
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Facilitar a l’alumnat dades per reflexionar sobre les diverses causes generadores de pobresa i desigualtat.
  • Desenvolupament de l’anàlisi crític per part de l’alumnat.
  • Donar a conèixer el consum responsable i l’Economia Social i Solidària com a eina de transformació social i com a alternativa al consum inconscient i irresponsable.
  • Introduir els valors del consum responsable i l’Economia Social i Solidària a l’aula.

Breu descripció del recurs:

El projecte consisteix en dues fases: la de l’Aprenentatge i la del Servei. La primera fase són 10 talleres d’una hora cadascun en què mitjançant dinàmiques participatives es treballen les temàtiques següents: desigualtats, consum responsable, publicitat, comerç just, alimentació, tèxtil, electrònica, finances, sostenibilitat, equitat de gènere i democràcia interna. Durant la segona fase es prepara i s’implementa un servei comunitari relacionat amb el consum responsable i l’Economia Social i Solidària (ex. realització d’un mapa d’entitats d’ESS del poble/barri, organitzar una campanya de sensibilització a l’institut, etc.)


Observacions:

Valor afegit: Desenvolupar un projecte d’ApS va molt més enllà de realitzar 10 tallers a l’aula. És una aposta que implica una coordinació amb el professorat de l’assignatura on s’ubicarà el projecte, la relació que va sorgint amb els i les joves i que permet detectar els seus coneixements i les seves inquietuds per anar adaptant els continguts i les activitats a les seves necessitats d’aprenentatge i planificar en funció d’això el servei comunitari, i també l’avaluació del projecte amb els i les participants i amb el professorat.

Durada: 15 sessions de 60 minuts (hi ha la possibilitat de fer-les repartides en un trimestre, una sessió cada setmana).

Preu lloguer: 3000€ (inclou les hores de la dinamitzadora dins i fora de l’aula, els desplaçaments urbans i el material).


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: SI
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: catalunya@setem.org