«

»

Cap a una societat acollidora dels immigrants i refugiats

En aquest taller es treballen els moviments migratoris de manera transversal: a través de la història, la geografia i els drets humans. Es treballen entre d’altres: el dret a migrar i el dret d’asil, les migracions irregulars, les vulneracions de drets humans i qüestions com ara: la mortalitat a les fronteres, les expulsions o els CIE.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Justícia i Pau
Correu-e de la persona responsable del recurs: premsa@justiciaipau.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català i castellà
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Sensibilitzar i conscienciar els joves de la situació de l’anomenada crisi migratòria a la qual el món fa front actualment.
  • Conscienciar sobre la diversitat de persones que migren, causes que motiven la migració i el refugi, rutes migratòries i conseqüències de la migració.
  • Comprendre les dificultats associades a la condició de migrant, reflexionar sobre l’acollida i interioritzar una actitud intercultural i interreligiosa.

Breu descripció del recurs:

Les migracions a escala global i nacional, les dimensions, característiques i causes dels fluxos migratoris, el dret a migrar i d’asil, les vulneracions de drets humans, la crisi de refugiats de l’Orient Mitjà, Catalunya com a terra d’acollida, els reptes i oportunitats de les migracions. Tot acompanyat d’una presentació amb vídeos i infografies. L’activitat s’adapta al perfil de l’alumnat i la demanda concreta del centre. S’orienta a promoure el diàleg, la participació i la reflexió dels assistents, aprofundint en les qüestions que generen més interès i amb especial menció a l’actualitat en aquest àmbit, qüestionar pre-judicis i estereotips, rumors... i promoure els valors de l’hospitalitat i la solidaritat.


Observacions:

Cost a consultar


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: SI
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: premsa@justiciaipau.org