«

»

De les seves esperances als nostres murs. En les passes de migrants i refugiats.

Aquesta activitat vol conscienciar sobre la realitat que viuen les persones migrants i refugiades. El taller té dues parts: La primera és el joc de rol i la segona, exposició i debat de les situacions viscudes durant el joc de rol.

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Justícia i Pau
Correu-e de la persona responsable del recurs: premsa@justiciaipau.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Sensibilitzar i conscienciar els joves de la situació de l’anomenada crisi migratòria a la qual el món fa front actualment.
  • Conscienciar sobre la diversitat de persones que migren, causes que motiven la migració i el refugi, rutes migratòries i conseqüències de la migració.
  • Comprendre les dificultats associades a la condició de migrant, reflexionar sobre l’acollida i interioritzar una actitud intercultural i interreligiosa.

Breu descripció del recurs:

Es tracta d’un joc de rol inicial en què cada participant tindrà el perfil d’una persona refugiada amb informació bàsica sobre ella. Haurà de ser capaç de creuar unes fronteres amb els recursos de què disposi (documentació, diners, aliments...) segons el seu perfil. La segona part de l’activitat consisteix en una xerrada sobre el refugi, la defensa dels drets d’asil i migració i la idea d’acollida en un marc intercultural i interreligiós, on es posen en comú les experiències viscudes per tots els participats per reflexionar sobre l’experiència.


Observacions:

Són necessàries de 10 a 30 persones, que es repartiran en 7 grups.

D’aquest taller hi ha una guia disponible a gratuïta. Si, a sol·licitud del centre, és Justícia i Pau la que fa el taller, el cost del taller s’ha de consultar.


Disponibilitat
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: