«

»

Trencaclosques perla Pau

Es tracta de la creació conjunta d’un trencaclosques gegant partint d’una dinàmica amb condicions. El trencaclosques acabat ens fa reflexionar sobre què ens ajuda a la pau i què fomenta l’aparició de la violència.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Fundipau
Correu-e de la persona responsable del recurs: vgarzon@fundipau.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Primària
Contingut
Objectius:
  • Aprendre a cooperar i treballar en equip
  • Adonar-se de les pròpies actituds competitives
  • Reflexionar sobre les conductes pròpies de la cultura de pau i les pròpies de la cultura de la violència

Breu descripció del recurs:

L'animador o animadora dóna una peça del trencaclosques a cada participant, cap per avall, de manera que es fixin en el color identificatiu de cada peça. L'animador dóna la consigna següent: "Agrupeu-vos". Després d'una estona de dubtes, acostumen a aparèixer quatre grups, un per cada color (si s’agrupen per amistat o altres criteris no passa res, deixeu-los fer). Fets els grups, l’animador reparteix les peces del trencaclosques que hagin pogut sobrar a l’atzar, entre els diferents grups. Comencem el joc amb la consigna: "Feu el trencaclosques, amb les peces que us he donat". Els grups comencen a fer el trenca-closques, i a poc a poc es van adonant que els falten i sobren peces, i que caldrà intercanviar-les amb els altres grups. Finalment, arribaran a la conclusió que només hi ha un trencaclosques, i que cal fer-lo entre tots. A més, es trobaran que les peces corresponents a conductes pròpies de la cultura de violència queden fora del trencaclosques.


Observacions:
Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: SI
Preu compra: 150 €
Correu-e per la compra del recurs: vgarzon@fundipau.org