«

»

3 tallers: un procés d’aprenentatge

Els tallers proposen una sèrie de dinàmiques i jocs, mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació), sobre les quals reflexionem tot arribant, finalment, als continguts desitjats.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Fundipau
Correu-e de la persona responsable del recurs: vgarzon@fundipau.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Superar la violència. Ensenyar com l’ús de la violència no és mai una via de solució dels conflictes, i com es poden aprendre altres maneres de gestionar-los i superar-los amb la confiança, el diàleg i la cooperació

Breu descripció del recurs:

De la vivència a la reflexió i als continguts. Al primer taller, El Castell de Cartes treballem les causes dels conflictes, l’aparició de la violència, la seva inutilitat i les alternatives possibles. Descobrim la pròpia tendència a la violència i reflexionem sobre la necessitat d’una cultura de pau. La segona sessió, Jocs per la confiança i el diàleg consta de múltiples jocs i dinàmiques que afavoreixen la confiança i el diàleg entre el grup. Es tracta aquí de reconèixer les pròpies limitacions a l’hora de solucionar els conflictes, i de donar eines i capacitar als alumnes en aquest sentit. Durant el tecer taller, La teranyina, s’experimenta la feina en grup. Aquesta dinàmica “obliga” tots els participants a cooperar per tal de superar una prova. El taller recull el que s’ha après anteriorment, i visualitza, per tant, el progrés i l’aprenentatge assolits.


Observacions:

90 minuts aproximadament. per cada taller (3 en total). Els tallers s'acostumen a fer amb una setmana de diferència, per donar temps a incorporar els continguts treballats.


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: SI
Preu compra: 450 €
Correu-e per la compra del recurs: vgarzon@fundipau.org