«

»

Test de cultura de pau

Es dóna als participants un “test sobre cultura de pau” que hauran de respondre primer individualment, i després en grup, segons unes consignes establertes. Es treballen continguts com la cultura de pau i cultura de violència en els àmbits personal i interpersonal.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Fundipau
Correu-e de la persona responsable del recurs: vgarzon@fundipau.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Aprofundir sobre les actituds pròpies d'una cultura de pau i d'una cultura de violència
  • Fomentar l'intercanvi d'opinions sobre l'ús de la violència.
  • Reflexionar sobre la cultura de pau en els àmbits personal i interpersonal.

 


Breu descripció del recurs:

En la primera sessió, es dóna a l'alumnat una còpia del test per tal que el duguin a terme de forma personal. Abans de fer el test, demanar a cada alumne que es puntuï a sí mateix en cultura de pau, en una escala que vagi del 0 al 10 i ho apunti en el full del test, en l'espai deixat per a això a dalt de tot. Seguidament es fa una posada en comú. En la segona sessió, es divideix la classe entre quatre o cinc grups i es demana al grup que classifiqui diferents afirmacions en funció de si és pròpia d'una cultura de pau o bé d'una cultura de violència. Després de deixar l'espai necessari, es fa una posada en comú i s'obre un debat amb un seguit de preguntes.


Observacions:

Dues sessions de 45 minuts aproximadament.


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: vgarzon@fundipau.org