«

»

MOBILS HIGH TECH, VIDES LOW COST

A partir del documental “Blood in the mobile” i d’altres audiovisuals elaborats en la campanya Conflict Minerals de Justícia i Pau, s’aborda la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals, la relació amb els conflictes armats i amb les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses, i les nostres pautes de consum. A més del visionat i el debat posterior, els elements claus del taller són les accions concretes de denuncia que els i les participants poden desenvolupar.

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Justícia i Pau
Correu-e de la persona responsable del recurs: premsa@justiciaipau.org
Web:
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial:
ISBN:
Idioma: Català
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Educació formal i no formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:
  • Donar a conèixer la situació de la RDC com exemple de molts països del sud que, disposant d'una gran riquesa en recursos naturals tenen a la major part de la població en situació d’extrema pobresa i vulneració dels seus drets, degut a l’explotació que en fan altres.
  • Donar a conèixer quines són les alternatives o possibles propostes de solució, quines són les implicacions d’empreses, governs i consumidors/es i implicar als i les participants en el procés de denuncia activa i participativa.

Breu descripció del recurs:

Primera part (70’): (I) Introducció 10'; (II) Visionat de la primera part del documental 25'; (III) Reflexions i lliurament dossier taller 10'; (IV) Treball en grups. Esquema del conflicte 20'; (V) Reflexió de la primera part 5'. Segona part (50’): (I) Visionat documental 25'; (II) Lliurament segona part del dossier i treball en plenari 20'; (III) Propostes d'acció i cloenda 10'; (IV) Conclusió i cloenda taller 5'.

 


Observacions:
Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: SI
Preu compra: 200 €
Correu-e per la compra del recurs: premsa@justiciaipau.org