«

»

Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica

Per tal de contribuir a eradicar els discursos mediàtics que legitimen les diverses formes de violència patriarcal, ORIGEN (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris), després de visionar una mostra representativa de noticiaris, ha elaborat un conjunt d’APUNTS,amb valor crític, i així pedagògic, de cara a modificar les pràctiques discursives periodístiques que no sensibilitzen contra les violències.
Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris
Correu-e de la persona responsable del recurs: contacte@observatoriorigen.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2017
Any última edició: 2017
Editorial: ORIGEN- Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris
ISBN: ISBN: 978-84- 617-8303- 8
Idioma: Català
Tipus de recurs: Llibre/ Article/ Informe
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Públic general
Contingut
Objectius:

ORIGEN (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris) va néixer per contribuir a eradicar els discursos mediàtics que legitimen les diverses formes de violència patriarcal, una violència simbòlica que forma part de la base de la piràmide de les violències que passen normalment desapercebudes.


Breu descripció del recurs:

Per assolir el seu objectiu, ORIGEN ha analitzat la cobertura dels informatius diaris que les principals televisions, públiques i privades de Catalunya i la resta de l’Estat (TVE, Antena 3, Telecinco, La Sexta, Cuatro i TV3) han emès sobre les agressions que pateixen les dones tant autòctones, com les immigrades o les que viuen al ‘Sud’. S’han analitzat només televisions ja que són el mitjà de més incidència a l’Estat Espanyol: el 88% dels majors de 14 anys declara que és el mitjà que més veu.

La tasca fonamental ha estat l’elaboració d’APUNTS, un per setmana, sobre una informació triada després de visionar una mostra representativa de noticiaris. La peça ha estat escollida perquè la seva anàlisi aportava valor crític -a vegades positiu o a vegades negatiu- i així pedagògic de cara a modificar les pràctiques discursives periodístiques que no sensibilitzen contra les violències.

Observacions:
Disponibilitat
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: --