«

»

Exposició: ‘Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop’

Aquesta exposició pretén establir un diàleg entre dos episodis de solidaritat internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

Refugiades de Lluny i de Prop

Refugiades de Lluny i de Prop

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Associació Catalana per la Pau
Correu-e de la persona responsable del recurs: comunicacio@acpau.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2018
Any última edició: 2018
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: Català
Tipus de recurs: Xerrada o exposició
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Múltiples sectors de la població
Contingut
Objectius:
  • Reflexionar sobre com els conflictes i el refugi afecten la vida de les dones
  • Treballar al voltant dels drets humans, la pau i la solidaritat

Breu descripció del recurs:

A les acaballes del conflicte espanyol i en una petita localitat del sud francès, la infermera Elisabeth Eidenbenz va idear un espai on les dones poguessin donar a llum i criar els seus nadons en condicions de pau, lluny dels inhòspits i terribles camps de refugiats. Naixia així la Maternitat Suïssa d’Elna.

Avui, associacions com Arab Women Organisation, amb la col·laboració de socis internacionals com l’Associació Catalana per la Pau, treballen per guarir les ferides de les refugiades sirianes a Jordània, oferint-los el dret de reprendre les seves vides.

Unes i altres comparteixen moltes coses. Són dones que fugen de la barbàrie, de l’horror, de l’arbitrarietat i de la indefensió. Unes i altres són alhora les protagonistes de dos exercicis de solidaritat internacional centrats a retornar la dignitat a qui ha perdut casa seva i el país, però també la confiança per tirar endavant.

Aquesta mostra vol teixir una conversa entre tots dos col·lectius per tal de reflexionar sobre la realitat del refugi, l'acollida i la cooperació ciutadana.


Observacions:

L'exposició es composa de:

  • 18 plafons de lectura, amb diferents possibilitats de presentació: es poden posar dos plafons en un mateix peu (total 9), per ser llegits per davant i per darrera, o bé posar un únic plafó per peu (total 18), per ser llegits únicament per una banda. Material: Foam. Mides: 10mm / 1.200 x 900mm.
  • 4 estructures de cinc pisos triangulars cadascuna

La proposta pot anar acompanyada d'un taller sobre la situació actual de les dones refugiades a Jordània i de l'actuació del músic sirià Safi Alhafez (llaüt i veu) per a la inauguració de la mostra.


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: SI
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: comunicacio@acpau.org