«

»

Global Express: El fiasco del fisc. Material Didàctic

Resultado de imagen de Global Express: el fiasco del fisco

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Oxfam Intermón
Correu-e de la persona responsable del recurs: amartin@oxfamintermon.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2019
Any última edició: 2019
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Educació formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:

*) Fomentar la reflexió crítica sobre les diferents realitats que coexisteixen en l’actualitat.

*) Inspirar curiositat sobre  la fiscalitat i les seves implicacions reals.

*) Conèixer conceptes del sistema fiscal com paradís fiscal, evasió fiscal o els tipus d'impostos.

*) Descobrir el model impositiu que regeix al nostre país.


Breu descripció del recurs:

Aquest Global Express es proposa explicar com funciona el sistema fiscal i com aquest repercuteix en la vida de la ciutadania. Els estudiants hauràn de respondre aquestes qüestions: Les carreteres per on viatgem, qui les construeix i les manté? Els professors amb qui aprenem, el personal sanitari que ens cuida i, si cal, ens cura, d'on cobren? La nostra vida diària és plena de béns que semblen gratuïts, però no ho són. Qui paga tots aquests recursos indispensables per a la vida? La nostra vida diària és plena de béns que semblen gratuïts, però no ho són.

En la present proposta didàctica es troben diverses activitats en les que l'eix teòric és la fiscalitat però que, a més, ajuden a treballar a l'aula les competències clau, la competència global i els elements transversals des metodologies diverses que van, de la feina de reflexió individual al treball col·laboratiu / grupal.


Observacions:

Global Express és una eina per treballar temes i esdeveniments de dimensió global que tenen impacte en els mitjans de comunicació. Tots els Global Express consten d'un dossier informatiu amb articles i recursos per contextualitzar el tema, d'una guia didàctica amb orientacions per al professorat i d'una proposta educativa amb diferents activitats per treballar a l'aula. Aquests recursos es poden trobar en anglès, català, castellà, gallec i euskera.


Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: