«

»

Mou la noviolència

Projecte d'unitats multimèdia per a l'educació en noviolència

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Cristianisme i Justícia
Correu-e de la persona responsable del recurs: moulanoviolencia@fespinal.com
Dades del recurs
Any de publicació: 2019
Any última edició: 2020
Editorial:
ISBN:
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Múltiples sectors de la població
Contingut
Objectius:
  • Apoderar col·lectius per tal que disposin d'eines, estratègies i experiència en la gestió de conflictes sense violència. Especialment s'ha tingut en compte el treball d'integració de la diferència, i de realitats com la violència de gènere, l'assetjament, la injustícia estructural... etc.
  • Completar les llacunes d'aprenentatge que sovint existeixen en l'educació formal sobre temes de pau i noviolència, a través de personatges i esdeveniments fonamentals de la història.
  • Treballar amb activitats interactives i experiències sòcioafectives la noviolència per tal que els grups puguin fer un camí de transformació personal i comunitari cap a una sensibilitat diferent davant dels conflictes.
  • Consolidar una estructura de principis ètics que fonamentin les decisions de cadascú davant dels conflictes.

Breu descripció del recurs:

El projecte Mou la Noviolència és un conjunt de materials pedagògics amb què les persones que guien grups de diferents edats (infants, joves i adults) i llengües (català, castellà i anglès) poden aprofundir la noviolència com a eina bàsica per a la transformació dels conflictes. Es tracta d'una sèrie de dotze unitats didàctiques, i cadascuna de les quals consta d'un vídeo d'animació introductori i d'un llibret que desenvolupa al llarg de deu capítols diversos temes per a la deconstrucció de violències de nivell macro i micro a través de dinàmiques interactives proposades.

El projecte i els seus materials s'ofereixen pública i gratuïtament a entitats, particulars i grups diversos des del portal de triple accés lingüístic: https://moulanoviolencia.net, https://muevelanoviolencia.net, https://movenonviolence.net, on s'aniran pujant progressivament les dotze unitats:

1. Capgirar l’opressió
2. Va de fets o d’identitat? L’autocrítica
3. El mite de la violència justiciera
4. Com arruïnar la meva lluita pacífica
5. Criteris per escollir una acció noviolenta
6. Pinzellades històriques: què funciona o no funciona en la NOVA?
7. Experiències de Noviolència: l’Època Antiga i Medieval
8. Experiències de Noviolència: l’Època Moderna i Contemporània
9. Experiències de Noviolència en l’educació
10. Experiències de Noviolència en la societat
11. Religions i Noviolència: espiritualitat al combustible
12. Violència de gènere i gestió de la por


Observacions:

La proposta està dissenyada per a oferir un recorregut educatiu complet a través de l'entrenament pràctic davant de situacions recreades, de la formació en coneixements històrics i tècnics de la noviolència, i de la conscienciació de noves alternatives en la transformació de conflictes quotidians o globals. Les dinàmiques prenen formats ben diferents (jocs de rol, entrevistes, creacions d'art, debats, videofòrums...) i totes elles pretenen acabar canviant la visió i comportament dels participants en les seves decisions davant dels conflictes. A més, venen acompanyades de bibliografia específica i completa per tal que aquelles persones que vulguin aprofundir més puguin preparar-se millor.


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta: https://moulanoviolencia.net
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: