«

»

La riquesa d’Àfrica

Taller que vol crear consciència i facilitar la reflexió, sobre l’espoli que els països del nord estan exercint sobre els recursos naturals de l’Àfrica i les conseqüències que això genera.

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Fundació Akwaba
Correu-e de la persona responsable del recurs: educatiu@fundacioakwaba.cat
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: ESO
Contingut
Objectius:
  • Prendre consciència de l'espoli que els països del Nord estan exercint sobre els recursos naturals l'Àfrica i les conseqüències que d'aquests se'n deriven ( guerres, desigualtats, injustícies socials....)
  • Desenvolupar una actitud favorable vers el desenvolupament humà i sostenible.

Breu descripció del recurs:

Les imatges que ens arriben del continent africà ens ofereixen una informació molt reduïda, simplista i carregada d’estereotips de la realitat d’aquest gran territori (30 milions de quilòmetres quadrats amb més de 750 milions de persones i 53 països).

Quan l’Àfrica surt a les notícies, ho fa de manera esporàdica. No es fa el seguiment de la seva realitat política, econòmica ni molt menys cultural, sinó que es parla de fets aïllats i sempre negatius, com més impactants millor.

Els mitjans de comunicació, l’escola, la literatura, el cinema i els governs han consolidat uns estereotips que han arrelat molt profundament en la nostra concepció de la població africana: salvatge, primitiva, incivilitzada, violenta, morta de gana, analfabeta, amb governs corruptes... Però podem mirar l’Àfrica des de diversos llocs del globus terraqüi: des de dalt, des de baix, des del mateix continent.


Observacions:

Si es vol profunditzar sobre la cultura d'Àfrica està disponible un seguit de taller addicionals que creen una unitat didàctica. Aquests són: La riquesa d'Àfrica, Màscares africanes, Danses i ritmes africans, Només es passa gana a l'Àfrica?

*Es recomana fer primer Àfrica en imatges, per després enllaçar amb la resta de tallers.

*Enfocat a alumnes de 3r cicle de Primària, ESO i Batxillerat.


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta: No
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: SI
Preu compra: 115 €
Correu-e per la compra del recurs: akwaba@funcacioakwaba.cat