«

»

Circuit de tallers “Fem-los créixer”

Taller sobre el refugi i l’asil que poden sol·licitar els centres educatius de Primària i entitats d’educació en el lleure. Es dirigeix a infants d’entre 6 a 12 anys -preferentment de Segon Cicle de Primària (8-10 anys)

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Comitè Català de l’ACNUR, L’Agència de l’ONU per als Refugiats
Correu-e de la persona responsable del recurs: educacio@eacnur.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2010
Any última edició: 2014
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Primària
Contingut
Objectius:

Promoure entre els nens i nenes l’hàbit d’informar-se i l’interès per conèixer el món on viuen desenvolupant el seu esperit crític. Fomentar en ells la comprensió i el respecte pels Drets Humans, la convivència i la solidaritat.


Breu descripció del recurs:

El circuit de tallers "Fem-los créixer" esta basat en el recurs educatiu Jo em dic Brisa, i tu? creat per Catalunya amb ACNUR i la Universitat Autònoma de Barcelona, i adaptat a la realitat específica de l’educació en el lleure per la Fundació Catalana de l’Esplai.

El taller està dividit en dues parts:

La primera part consisteix en la lectura del conte “L’ametller no va poder fugir”  i activitats amb els infants per compartir què ens ha semblat la història, si mai han conegut una persona que s’hagi vist obligada a fugir del seu país, què sabem dels drets humans. Recordem que a Catalunya -no fa pas gaire temps- s’han patit situacions similars que han provocat el desarrelament forçat.

A la segona part, els infants podran viure l’experiència d’escoltar la historia de vida d’una persona refugiada, una persona que ara viu a Catalunya i que els explicarà per quin motiu va haver de fugir del seu país d'origen, com va ser el viatge i com ha estat la seva acollida a Catalunya.


Observacions:

Durada: 120 min (2 sessions lectives)
Materials: Es necesàri la utilització d’un aula o auditori amb equip audiovisual, ordinador i equip de projecció per a realitzar la visualització del conte.


Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: 0 €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: educacio@eacnur.org