«

»

Escoltem els Refugiats

Taller – xerrada per treballar el coneixement dels fenòmens migratoris amb els alumnes d’educació secundaria. El taller consta d’una part teòrica impartida per un professional d’ACNUR, i d’una part més vivencial protagonitzada per una persona refugiada.

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Comitè Català de l’ACNUR, L’Agència de l’ONU per als Refugiats
Correu-e de la persona responsable del recurs: educacio@eacnur.org
Dades del recurs
Any de publicació:
Any última edició:
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Curs/ Taller/ Seminari
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: ESO
Contingut
Objectius:
  • Millorar entre els joves el coneixement dels fenòmens migratioris, especialment els vinculats al desarrelament forçat, i fomentar el respecte dels Drets Humans.
  • Recuperar la memòria històrica dels efectes que va tenir el desplaçament forçat a Catalunya
  • Prevenir el racisme i la discriminació cap a la població refugiada i sol·licitant d'asil, així com cap als migrants en general.

Breu descripció del recurs:

S’ofereix una presentació teòrica dels conceptes del refugi i l’asil i el testimoniatge d’un/a refugiat /da que relata la seva història de vida en primera  persona. S'estructura en dues parts: una primera part on un dinamitzador/a explica la tasca de l'ACNUR i explica els conceptes bàsics relatius als  drets humans. Seguidament, una segona part on una persona refugiada explica aspectes concrets del seu transit migratori, els motius pels quals va haver de fugir  del seu lloc d'origen i la seva acollida a Catalunya. Finalment es motiva un debat per respondre dubtes i aclarir conceptes entre els assistents.


Observacions:

L'activitat es complementa amb  recursos audiovisuals. Es necessitarà la utilizació d’un aula o auditori amb equip audiovisual, ordinador i equip de projecció per a realitzar la visualització del vídeo. Durada: 90 minuts


Disponibilitat
Descàrrega gratuïta:
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: 0 €
És de compra: NO
Preu compra: 0 €
Correu-e per la compra del recurs: