«

»

LA PROMESA. Cinefòrum i joc de rol sobre les emocions de les persones migrants

 

Aquest material és una guia didàctica per al professorat, amb una proposta per abordar el tema de les migracions des de la perspectiva de les emocions de les persones migrants. La proposta està adreçada a l’alumnat d’educació secundària i és idònia tant per a contextos d’educació formal com no formal. L’objectiu d’aquesta proposta és sensibilitzar sobre la problemàtica de la migració i trencar tòpics i estereotips sobre les migracions.

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Oxfam Intermon
Correu-e de la persona responsable del recurs: bcarmona@OxfamIntermon.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2015
Any última edició:
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: Català i castellà
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Educació formal
Destinataris: ESO
Contingut
Objectius:
  • Abordar l’experiència migrant des d’una perspectiva emocional i empàtica.
  • Sensibilitzar els participants sobre la problemàtica de la migració.
  • Trencar tòpics i estereotips sobre les migracions.

Breu descripció del recurs:

La proposta consta de dos blocs diferenciats:

En primer lloc, el visionat i el comentari de la pel•lícula La promesa, dels germans Jean-Pierre i Luc Dardenne. La promesse és un film sobre la immigració il•legal i les condicions de vida de les persones migrants, a través de la trajectòria moral d’un noi adolescent. A la guia es proposa una breu introducció prèvia al visionat i una guia per a l’anàlisi posterior.

En segon lloc, el joc de rol que es desprèn del visionat, amb una fase inicial de creació de personatges (el joc pròpiament dit), en el qual l’alumnat haurà de posar-se en el paper d’una persona migrant al llarg de les diferents etapes del procés migratori, i amb un tancament comú per a tot el grup.

Les migracions són un fet massiu, però no despersonalitzat: cada migrant té la seva història, i les seves emocions són personals, úniques i genuïnes. Contra una visió generalitzadora i abstracta de la persona migrant, aquesta proposta didàctica vol potenciar una visió concreta i emocional de la seva realitat.


Observacions:
Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: --