(Català) Lafede.cat debat sobre el paper de la pau en el procés per la justícia global


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau, Lafede.cat organitza una jornada de debat intern per construir la seva agenda de pau compartida.

21s

Un any més, Lafede.cat se suma a la celebració del 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, declarat el 1981 per l’Assemblea General de Nacions Unides, per generar un espai de reflexió estratègica. Davant la situació social i política que viu Catalunya, Lafede.cat convida les entitats a una trobada interna per debatre sobre els reptes i dubtes que planteja el procés constituent, sobre les accions prioritàries en l’àmbit de les retallades de drets i llibertats o els reptes en clau d’acció exterior i construcció de pau.

Des del 2014 Lafede.cat està immersa en un procés per definir què vol dir i què implica treballar per la justícia global i és en aquest sentit que el debat del 21S vol aprofundir sobre el paper de la pau, com a procés imprescindible per a la justícia global. El moviment per la pau sempre ha estat present en la societat catalana, una realitat que es plasma en el treball d’incidència política i educatiu de Lafede.cat. En aquest darrer àmbit, amb la commemoració anual del Dia Escolar per la Noviolència i la Pau (DENIP).

Precisament, el 21S de l’any passat, coincidint amb les eleccions catalanes del 27S, Lafede.cat ja va situar el debat de l’agenda catalana en aquest àmbit. La priorització de línies estratègiques conjuntes té resultats positius. Un exemple és la moció aprovada pel Parlament de Catalunya a favor de la desmilitarització de Catalunya, una reivindicació històrica del moviment per la pau.

La jornada tindrà lloc demà dimecres 21 de setembre, de 17h a 20:30h a Lafede.cat i cal inscripció prèvia. Els diferents debats plantejats comptaran amb diverses intervencions: David Minoves del CIEMEN i Luca Gervasoni de Novact seran les persones encarregades de moderar el debat en clau de procés català; per al d’acció exterior i la construcció de la pau, hi haurà Jordi Armadans de Fundipau, Pere Ortega del Centre Delàs i Jose Royo de l’Escola de Cultura de Pau; i, finalment, Irene Escorihuela del DESC, Anaïs Franquesa d’Iridia i David Bondia de l’IDHC seran els moderadors del debat sobre retallades de drets i llibertats.