(Català) Informacions bàsiques de la #BecaDevreporter


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ahir 10 d’abril es va presentar la tercera edició de la Beca Devreporter. Més de 100 persones van assistir a la jornada de presentació al Museu Marítin de Barcelona.

Les bases i el formulari estaran disponibles a partir de dimecres 18 i el termini per presentar projectes serà fins el 23 de maig.

El que sí està disponible és la presentació amb les següents informacions bàsiques: qui es pot presentar, quin tipus de projectes s’accepten, quins són els principals criteris d’avaluació i quines despeses es financen.

La jornada es va iniciar amb una taula de les institucions que donen suport a la #BecaDevreporter. Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya va recordar que al Col·legi hi ha molta sensibilitat pels  temes socials i que hi ha una Comissió de Periodisme Solidari des de fa 15 anys. Va donar la benvinguda a la beca en un temps de molta precarietat del periodisme. David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, per la seva part, va afirmar que treballar amb els periodistes és una aposta estratègica per poder treballar problemàtiqes globals i molt complexes com les que s’aborden des de l’àmbit de la cooperació internacional, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat va valorar especialment el fet que els periodistes tinguessin temps per poder treballar els temes, i de la projecció internacional de Catalunya en espais i xarxes europeus.

 

L’equip tècnic de Lafede.cat va presentar breument els antecedents i esperit de la #BecaDevreporter, i els aspectes tècnics d’aquesta tercer edició. Els materials bàsics de referència són tres: “Treballar per la justícia global en un món global” (de Lafede.cat), el “Vademècum per una informació internacional responsable” (fruït del projecte Devreporter) i “Transformar Catalunya, millorar el món”, el Pla del Govern per implementar els ODS a Catalunya.