(Català) Jornada: Comunicar per al canvi social, de la teoria a la pràctica  


Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

El proper divendres 9 de juny Lafede.cat organitza una jornada per a entitats socials per reflexionar, conèixer i debatre estratègies existents a tot l’Estat espanyol sobre comunicació transformadora.

jornada de comunicació transformadora

Jornada sobre comunicació transformadora

Entitats, plataformes i federacions d’entitats de cooperació i justícia global, fa anys que treballen per crear i compartir continguts i estratègies que ajudin a capgirar algunes pràctiques de comunicació tradicional i orientar-les cap a pràctiques més coherents d’un sector que busca el canvi social.

Per això, conscients del pes d’uns imaginaris socials que no permeten avançar i ampliar públics,i dels límits amb les imatges sensacionalistes i la captació de fons, els departaments de comunicació i educació fa temps que reclamen nous paràmetres, més enllà del màrqueting més comercial basats en nombres de retuits, m’agrades, comparticions i visualitzacions, per orientar i mesurar la seva feina, més en línia amb l’eficàcia cultural i els canvis socials. És per això que les organitzacions s’han dotat de codis ètics, manuals i estratègies per canviar-ho. Tot i així, saben que el camí no és fàcil.

 

Una jornada per treballar la comunicació transformadora

El proper divendres 9 de juny de 10 a 14 hores a Lafede.cat s’organitza la jornada Comunicació transformadora: del desig a les pràctiques. A la primera part es podran conèixer experiències com la guia d’autoavaluació d’Ongawa i la Universitat Jaume I, a partir d’indicadors de comunicació i organitzacionals en el marc del projecte Nadie dijo que fuera fácil; la web Comunicar con enfoque de derechos humanos de la Coordinadora de ONG de desarrollo; les jornades Cambiemos el cuento – narrativas y poder d’Oxfam Intermón i altres actors; les Recomanacions per a comunicar pel canvi social, que es presentarà llavors, de Lafede.cat i les estratègies de comunicació per capgirar les entitats que presentaran Quepo i la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Després, hi haurà una part de taller on es treballaran les dificultats, els reptes i les demandes de les entitats per incorporar nous objectius o indicadors de comunicació, i s’identificaran estratègies col·lectives de treball.

La idea és compartir la feina que està fent en el marc de la Xarxa estatal de comunicació transformadora, i generar espais de debat i trobada entre les organitzacions socials.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Es pot consultar el programa complet aquí.