(Català) Junta directiva


Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Núria Carulla, copresidència – @carullamunsonsn
Justícia i Pau

“Jo crec en l’esperança” – Pere Casaldàliga

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Àlex Guillamón, copresidència – @Alexguilla
Entrepobles

Llicenciat en Psicologia educativa. Va ser membre de l’Assemblea deCatalunya i de la Marxa per la Llibertat, i membre fundador del Consell dela Joventut. Ha treballat com a educador i com a coordinador de serveisd’atenció a persones adultes amb discapacitats físiques i/o psíquiques de laFundació Pere Mitjans. Ha estat director-gerent de l’Associació Els TresTurons, de promoció i suport a la salut mental comunitària. Durant 25 anysha estat tècnic de projectes de cooperació i coordinador tècnic del’Associació Entrepobles. Actualment des de l’activisme jubilat, segueix col·laborant a Entrepobles, a la que representa dins del Consell d’Administració d’EULAT, xarxa d’incidència a les institucions europees de 42 d’organitzacions de 12 països quecooperen a Amèrica Llatina. Representa a Lafede.cat dins del Consell de Cooperació de l’ACCD.

Arés Perceval, copresidència – @Aresperce

Unipau

Llicenciada en Estudis Àrabs i Hebreus per la UB, i té un Postgrau en  Societats Africanes al CEA i un Màster en Relacions internacionals per IBEI.  Ha treballat sobre terreny a Marroc i Palestina i porta anys treballant temàtiques relacionades amb el món àrab, l’islam i la islamofòbia. Concretament, ha fet una extensa recerca en teologia islàmica i l’estudi de l’Alcorà.

Vinculada des de fa més de quinze anys a la Unipau, va assumir la direcció al març de l’any 2022. Va estar vinculada a entitats del tercer sector com ADSIS o el Centre Islàmic de Sant Cugat fent voluntariat de reforç escolar i actualment participa activament a organitzacions que fan acompanyament a persones en moviment com Solidary Wheels. 

Mar Benseny, vocal

Novact

Llicenciada en Periodisme,  s’ha especialitzat en cultura de pau, i en migració i asil, i més concretament en seguretat al Mediterrani i MENA.Ha treballat en cooperació internacional a les oficines de Tànger i Nador (Marroc), i fent seguiment de projectes d’ Haití i Palestina per ACPP. Des de 2015 col·labora amb Novact, i ja fa 2 anys que és la seva Directora de Programes.

Mar Companys, vocal – @mar_companys

CooperAcció

Feminista apassionada per conèixer altres cultures i realitats, des del 2016 està vinculada a CooperAcció fent recerca per incidir en l’ampliació dels drets de les dones i des del 2020 sent-ne la presidenta. Ha treballat a Catalunya, Colòmbia i Veneçuela com a tècnica de gènere i protecció en projectes tant de resposta a l’emergència com de desenvolupament amb Acció contra la Fam. Com a santjustenca, també està vinculada a Sant Just Solidari com a coordinadora del projecte Casa de la Mujer a Camoapa, Nicaragua des del 2020.

És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i té un màster en Desenvolupament i relacions internacionals amb especialització en estudis globals de gènere.

Mariano Flores, vocal – @mxmariano
EdualterNo sabíamos que era imposible, por eso lo hicimos” –  Jean Cocteau

És llicenciat en comptabilitat i finances. Té un màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius, ha cursat la Diplomatura en Cultura de Pau, i té un diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia, amb opció Educació. Actualment, i des de fa ja molts anys, és Co-coordinador d’Edualter, entitat creada el 1999 i membre de Lafede.cat des de 2004.

Jara Henar, vocal  – @jara_henar
Alianza por la solidaridad

“Cap persona no és il·legal.”

És llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració per la UPF, i té els màsters de Migracions i educació intercultural, per la UB; de Relacions internacionals i estudis africans, per la UAM; i un màster avançat en Drets Humans, per la Universitat de St-Louis a Brussel·les. A més, té el DEA del doctorat en Migracions i conflictes en la societat global a la Universitat de Deusto, i s’ha especialitzat en migracions a l’Àfrica de l’Oest. Ha treballat a Escoltes Catalans, primer com a tècnica, i després com a directora de programes; també a l’Ajuntament de Barcelona, com a Directora de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars; i a Fundació CEAR-Habitàfica, com a tècnica de codesenvolupament, després de coordinadora del Departament de Magrib i posterioment de migracions i projectes europeus. El 2013 es va incorporar a Alianza por la Solidaridad, primer dos anys com a tècnica sènior de la Unió Europea a les oficines de Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya, la seva feina actual.

Albert Giralt, vocal – @albert_gq

Federació ACAPS

Coordinador de la Federació ACAPS des de l’any 2020. La seva vinculació amb el poble sahrauí comença l’any 2006, quan va incorporar-se a l’entitat Gràcia amb el Sàhara en un projecte d’intercanvi entre joves sahrauís i joves catalans. Des d’aleshores s’ha implicat en l’associació del seu barri, de la que és president, i posteriorment a la Federació ACAPS (formant part de la Junta des de l’any 2014). Des de l’any passat també forma part del Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona com a representant del Districte de Gràcia

Anteriorment, va treballar 12 anys en una cooperativa de serveis a les persones en l’àrea d’acompanyament i serveis a les entitats, comunicació i posteriorment la coordinació de projectes socioeducatius. 

Marina Girona-Raventós, vocal

Escoltes Catalans

Interessada en les formes d’organització col·lectiva i les estructures de poder, es dedica a enfortir pedagogies i pràctiques transformadores, transfeministes i antiracistes comunitàries.

Llicenciada en Antropologia Sociocultural, ha realitzat un màster en estudis migratoris, i cursos sobre activisme i globalització. Des de 2020, és tècnica de projectes educatius a Escoltes catalans, i fa formacions a diferents entitats. Anteriorment va col·laborar en projectes de voluntariat universitari amb la FAS.

Meritxell Martínez, vocal

La Xixa Teatre

Facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de Desenvolupament Comunitari participatius, en Teatre de l’Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l’Associació La Xixa, on Treballa com a facilitadora d’acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals.

Del 2007 fins al 2011 membre de la Junta de Setem Catalunya. Membre actiu de La Xarxa Barcelona Antirumors i docent del Máster de Mediació Artística de la Universitat de Barcelona.

Laura Riba, vocal

Fundació Autònoma Solidària

“Cora didn’t know what optimistic meant. She asked the other girls that night if they were familiar with the word. None of them had heard it before. She decided that it meant trying”  – Colson Whitehead, The Underground Railroad

Ha cursat el màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa (UPV/EHU), és llicenciada en Traducció i Interpretació de l’anglès i l’àrab (UAB) i estudiant del Grau en Educació Social (UOC). Treballa des de 2016 a la Fundació Autònoma Solidària, on actualment coordina l’Àrea de Cooperació i Educació per a la Justícia Global i des d’on co-implementa el Programa d’Acollida per a Persones en Cerca de Refugi a la UAB.