(Català) Lafede.cat farà observació al carrer el 21-D


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El dispositiu #SomDefensores, on Lafede.cat forma part, serà present al carrer aquest divendres per recollir i monitoritzar la possible violència policial que es pugui produir durant la jornada de mobilitzacions. Lafede.cat mostra la seva preocupació per l’escalada de tensió i apel·la al diàleg entre governs.

SomDefensores. Foto: Lafede.cat

Aquest 21 de desembre, amb motiu de les convocatòries de mobilització per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, s’activa el dispositiu #SomDefensores per a la observació, sistematització i assistència de casos de vulneracions de drets humans en contextos de protesta.

El dispositiu, format per observadores a peu de carrer, té per objectiu testimoniar i registrar qualsevol vulneració de les llibertats i drets fonamentals dels manifestants i, si cal, garantir la possibilitat d’un procés judicial just i amb tots els recursos, així com oferir assessorament a qui ho necessiti. Funcionarà de la mateix manera que el dispositiu durant l’1-O de 2017 però amb un nombre menor de persones.

#SomDefensores està impulsat pel Centre per la defensa del drets humans – Irídia, Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i Lafede.cat, i no forma part de cap entitat convocant.

Davant l’escalada de tensió, Lafede.cat es mostra preocupada i demana als governs que actuïn amb responsabilitat per trobar solucions polítiques i des del diàleg a la situació que es viu a Catalunya.

 

Observadores al carrer

Les observadores aniran identificades amb una armilla verda amb el distintiu de #SomDefensores imprès a l’esquena i al davant, i una acreditació personal penjada al coll. A més, la seva presencia ha estat comunicada amb antelació a les entitats convocats i als cossos policials, així com a les autoritats polítiques pertinents.