(Català) No al TTIP


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Des de fa anys, la societat civil s’ha organitzat per a fer front a les vulneracions de drets humans per part de les empreses transnacionals. Europa, els Estats Units i altres països porten anys treballant en el que primera va ser el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) o el CETA (amb el Canadà) i d’altres amb Japó, Mèxic, etc. Ara, totes aquestes lluites s’han unit sota el lema NO als TCI (Tractats de comerç i inversió), que suposen una política econòmica i comercial que lluny de servir al interès públic i al futur comú, beneficien a les grans empreses transnacionals i afecten de manera negativa sobre la població i el planeta. Molts d’aquests tractats contemplen els ISDS (Tribunals de Disputes entre Inversos i Estats), uns tribunals d’arbitratge privats de les empreses que fomenten un sistema paral·lel de justícia per a les multinacionals que les fa impunes davant de les vulneracions de drets humans i medioambientals que cometen allà on operen.

Lafede.cat, que ja s’havia adherit al No al TTIP, ara se suma a la campanya No al TCI i a Stop ISDS, en congruència amb la seva línia de treball de l’Eix d’empresa i drets humans.

Web de la campanya