(Català) No oblidem els fets del Tarajal


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El propers divendres 5 i dissabte 6 de febrer s’organitzen actes en diferents llocs de l’Estat per commemorar el 7è aniversari dels fets del Tarajal. La federació hi dona suport.

Font: VIII Marcha por la Dignidad

El 6 de febrer de 2014, al voltant de 90 persones van arribar a la zona fronterera de la platja de Tarajal. Vint-i-tres d’elles van ser retornades en calent al Marroc, almenys catorze van morir ofegades i una va desaparèixer després que la Guàrdia Civil els disparés bales de goma i gasos lacrimògens. Des de llavors el cas s’ha arxivat i reobert tres vegades als jutjats sense que s’hagi aconseguit cap condemna. La commemoració anual d’aquests fets s’ha convertit en un acte de denúncia de les devolucions en calent i la vulneració dels drets humans a la frontera sud espanyola. Un conjunt d’entitats i plataformes organitzen des del 2015 la Marxa per la dignitat.

Aquest 2021, la COVID no permetrà la concentració multitudinària a Ceuta, però en el seu lloc, els organitzadors han proposat la deslocalització de la protesta animant a fer actes a tot el territori espanyol sota el lema «Davant les polítiques de la mort: memòria, vida i drets». A Catalunya es faran accions en més de 10 ciutats, com Badalona, Cubelles, Girona, Mataró, Olot, Reus, Sant Pere de Ribes, Sitges, Tarragona, Vilanova entre d’altres.

Lafede.cat estarà present el divendres 5 de febrer a la retransmissió de la taula rodona que es farà a la platja de Badalona, i el dia 6, al mateix lloc, també participarem a la concentració.