(Català) Què hem fet?


Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

 

2018
El 2018, la federació fa un replantejament estructural del model organitzatiu per tal d’adaptar-lo a l’agenda de treball real i es comença a treballar a partir de 10 eixos. Avança la implementació de l’agenda feminista i conflueixen el procés “Sembrant cures” amb l’elaboració del Protocol d’abordatge de les violències sexuals. L’Eix de migracions celebra la primera trobada amb actors i col·lectius migrants. La situació del país complica l’agenda tècnica i amplia l’agenda política. Es convoquen dues noves Beques de periodisme Devreporter i multipliquen per 10 els fons. Se celebra la II Trobada «Canviar l’escola per canviar el món» i s’exporta als municipis i es consolida la Fira Torna Canviada de voluntariat internacional en la seva cinquena edició. Rècord històric d’ocupació: la federació acull 11.000 persones.

Consulta :

Pla de Treball 2018-2019

Memòria anual 2018

Auditoria 2018 Lafede.cat

2017

El 2017 és un any intens i complicat. Dos fets excepcionals, els atemptats del 17 d’agost i el referèndum de l’1 d’octubre posen a prova els valors de la federació i modifiquen l’agenda de treball per donar resposta a la situació. Es fan molts esforços de diàleg i coordinació interna i amb actors externs el que suposa un nou rècord d’ocupació de la seu. S’organitza el bloc #Anemdeblau de la manifestació de rebuig a l’atemptat terrorista i el dispositiu de defensa dels drets humans #Somdefensores l’1 d’octubre. La paràlisi política institucional no impedeix avenços en l’agenda tècnica (nou Pla director a l’Ajuntament i millores en convocatòries). Avenços en l’agenda feminista i bons resultats d’activitats d’educació i comunicació transformadores.

Consulta :

Pla de Treball 2016-2017

Memòria anual 2017

Auditoria 2017 Lafede.cat

2016

Lafede.cat avança a bon ritme en el seu objectiu de canviar les narratives sobre cooperació, pau i drets humans i de posicionar el concepte de ‘Justícia Global‘. Es compleixen 10 anys a l’Espai Tàpies que es consolida com un espai de referència per l’activisme i la solidaritat a Barcelona. 7.900 persones passen per la seu.  S’inicia un nou Pla de Treball (2016-2017) i s’avança en la incidència política i en la projecció internacional de Lafede.cat. El feminisme s’incorpora com un dels eixos centrals de treball.

Consulta :

Pla de Treball 2016-2017

Memòria anual 2016

Auditoria 2016 FCONGD / Lafede.cat

2015

Lafede.cat completa la presència pública amb el llançament de la web i el redisseny de l’Intercom. El seu treball d’incidència política i social propicia nous grups de treball interns: el d’Empresa i Drets Humans – a partir de la feina feta amb la Llei d’Acció Exterior-, i el de (persones) Refugiades. La”crisi” dels refugiats converteix la federació en referent informatiu per a la ciutadania. La federació participa a tots els espais de coordinació social i institucional, i impulsa mobilitzacions socials. El 2015, també s’inaugura l’espai d’Espai d’Entitats d’Erasme de Janer i entren en la seva recta final els dos projectes europeus.

Consulta:

Pla de Treball 2014-2016

Memòria anual 2015

Auditoria 2015 FCONG / Lafede.cat

 

2014

Les antigues federacions d’ONG de pau, drets humans i desenvolupament inicien el camí plegats com a Lafede.cat i centren la seva activitat en l’elaboració de tota la nova documentació legal i la nova imatge corporativa. Es treballa en la coordinació i priorització de les agendes d’incidència política i en enfortir la nova xarxa i presentar-la en societat. Bona part de les activitats públiques de l’any estan relacionades amb els dos projectes europeus de comunicació i educació per al desenvolupament (REDDSO i DevReporter) que es gestionen.

Consulta:

Pla de Treball 2014-2016

Memòria anual interactiva 2014

Auditoria 2014 FCONGD  / Lafede.cat