(Català) Cicle de Webinars: Narratives que transformen el món


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat, juntament amb Oxfam Intermon, l’Universitat Jaume I, l’Instituto Interuniversitario de Desarrollo Social y Paz i Quepo, organitza el cicle Cambiemos el cuento: narrativas y poder, que consta de 6 trobades online entre el 27 d’abril i el 5 de maig per treballar sobre la importància de canviar les narratives per poder transformar la societat.

Què són les narratives i què tenen a veure amb el poder? És possible generar narratives que transformin els valors del sistema capitalista? Com podem construir contranarratives de sobirania tecnològica i autodefensa digital? Són algunes de les preguntes que es plantejaran a les sis trobades del Cicle sobre noves narratives i transformació social “Cambiemos el cuento: narrativas y poder”. Seran el 26, 27 i 28 d’abril i el 3, 4 i 5 de maig, de 16 a 18 hores.

Aquestes jornades seran un punt de trobada d’organitzacions, activistes de moviments socials del Nord i del Sud global i persones del món acadèmic per treballar de manera molt pràctica sobre com es poden desenvolupar narratives transformadores des de diversos àmbits com l’antiracisme, els feminismes, la justícia climàtica o la sobirania tecnològica, entre d’altres, que permetin avançar cap a la transformació social.

Aquest és el programa de les jornades. (Totes les sessions comptaran amb traducció simultània anglès-castellà)

 

Dimarts 26/04 – 4 a 5:30 PM — Narratives i poder: com comencem

Què són les narratives i què tenen a veure amb el Poder? Una mirada metodològica, conceptual i d’aprenentatges.

Amb Eloísa Nos (Professora UJI), Lisa VeneKlasen (Sènior Advisor JASS) i Lucía Delgado (portaveu PAH) Modera: Clara Jiménez Cruz (Maldita.es).

Inscripció

 

Dimecres 27/04 – 4 a 6:00 PM — Narratives dissidents i divergents

Activistes, tècnics i periodistes compartiran les seves experiències desenvolupant narratives transformadores en projectes de migracions, sexualitat, decolonialitat i antiracisme.

Amb Teo Pardo (activista trans i feminista), María José Gascón Artigas (Oxfam Intermón), Natalia Diez (Maldita Migración) i Lucía Mbomio periodista i escriptora, activista d’Afrofèmines) Modera: Karoline Fernández de la Hoz (OBERAXE)

Inscripció

 

Dijous 28/04 – 4 a 6:00 PM — Narratives per al bé comú

És possible generar narratives que transformin els valors del sistema capitalista? Es presentaran experiències i maneres de fer-ho des de temàtiques com Cures, crítica a l’austeritat i justícia climàtica.

Amb Luz Rodea (Oxfam Mèxic), Diana Kallas (Senior Inequality Policy Advisor – Oxfam in MENA), Patrick Reinsborough (Estratega de Narratives) Modera: Diana García Mosquera (feminista, antiracistes i anticolonial).

Inscripció

 

Dimarts 3/05 – 4 a 6:00 PM  — Narratives, espai cívic i ciutadania activa

Des de diferents contextos on l’espai cívic és restringit, es compartiran formes de defensar la veu i el dret de la societat per participar i contribuir al canvi social.

Amb Alejandra Ibarra (politòloga i periodista), Alejandro Gamboa-Hoyos (politòleg de la Universitat de Antioquia – Colòmbia) i Alejandra Alayza (Oxfam Perú) Modera: Isabel Crabtree-Condor (Knowlegde Broker-Oxfam).

Inscripció

 

Dimecres 4/05 – 4 a 6:00 PM — Narratives, tecnologia i Justícia Global

Col·lectius i activistes digitals compartiran la rellevància de fer front a les narratives del tecnosolucionisme mitjançant contranarratives de sobirania tecnològica, autodefensa digital i decolonització de la tecnologia.

Amb Sebastián Lehuedé (activista i investigador sobre governança de tecnologia i dades), Projecte Una, Paz Peña (activista i investigadora feminisme i tecnologia) Modera: Oyidiya Oji (científica de dades).

Inscripció

 

Dijous 5/05 – 4 a 6:00 PM — Narratives i poder: com seguim

Propostes de seguiment del treball en narratives, i espai per al networking i noves iniciatives.

Amb Jehtro Petit (learning facilitator), Alessandra Farné (professora UJI), Itziar Rosado (ONGAWA) i Stephen Duncombe (Gallatin School, NYU) Modera: Montse Santolino ( LaFede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global).

Inscripció

 

Més informació

  • “Cambiemos el cuento: Narrativas y poder”. Web amb programa i inscripcions.