(Català) La gestió pública de l’aigua a Barcelona entra a l’agenda de la mà de les entitats


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A petició de cinc entitats membre, Lafede.cat se suma a la iniciativa ciutadana per promoure que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública, democràtica i amb participació ciutadana i ofereix la seva seu com a punt de recollida de signatures fins al 15 de febrer.

Fotografia: Aigua és Vida

A petició de cinc entitats federades ( Associació Catalana d’Enginyeria sense fronteres, Entrepobles, Observatori DESC, Observatori del Deute en la Globalització   i Xarxa de Consum Solidari) i de la Campanya No al TTIP, Lafede.cat se suma a la iniciativa ciutadana Remunicipalitzem Barcelona que impulsa Enginyeria sense Fronteres mitjançant la plataforma de participació Decidim.Barcelona. Enginyeria sense Fronteres és una de les 40 entitats impulsores de la remunicipalització, proposta que va engegar en el marc de la campanya Aigua és Vida, que reclama el dret a la gestió pública de l’aigua a Catalunya.

La gestió pública, democràtica i participativa de l’aigua contribueix a assolir la justícia climàtica, un dels eixos de treball de Lafede.cat en el marc de la seva missió de promoure i assolir la Justícia Global.

La iniciativa ciutadana vol aconseguir que es consulti a la ciutadania de Barcelona si dóna el seu aval perquè l’aigua es gestioni  de forma pública i democràtica i perquè els i les habitants de la ciutat  puguin participar en les decisions sobre la seva gestió.

Lafede.cat serà un dels punts de recollida de les 15.000 signatures que es necessiten per aconseguir -ho. Qualsevol persona interessada podrà passar a signar al Punt d’Informació de Lafede.cat durant el seu horari de funcionament (de 10 a 14h i de 16 a 19h, de dilluns a divendres).

Les 15.000 signatures serviran per instar a l’Ajuntament de Barcelona a incloure a la Multiconsulta ciutadana que realitzarà el proper mes de juny la següent pregunta:“Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?” Si  hi ha una majoria favorable a aquesta mesura, la remunicipalització es farà efectiva.

La remunicipalització de l’aigua té tres objectius principals: el primer, implantar una nova cultura de l’aigua per evitar les pèrdues en les xarxes de subministrament i qualsevol tipus de contaminació, en un context d’escassetat causat pels elevats consums i el canvi climàtic. El segon, aconseguir  la gestió pública i democràtica d’aquest bé comú essencial del què cal tenir cura, posant en pràctica el consens polític i social existent. I el tercer, garantir que la participació ciutadana tindrà un paper fonamental en la futura gestió. Per aconseguir-ho, cal “obrir un ampli debat popular on els habitants de la ciutat hi puguem incidir i decidir”.