(Català) Últimes adhesions: solidaritat amb Síria, el MST de Brasil i els interns dels CIEs


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat dóna suport a les properes concentracions d’Aturem la guerra per Síria i convoca a la manifestació “Es pot fer ara. Per uns pressupostos socials” del 19N. També s’ha adherit al manifest de solidaritat amb el MST i ha promogut un posicionament contra els CIEs.

aturemsiria

Lafede.cat, a més de la seva tasca diària de suport a les entitats federades, té la voluntat de teixir xarxa i treballar conjuntament amb entitats i moviments socials d’arreu per assolir la Justícia Global. És per això que dóna suport a diferents posicionaments de solidaritat,  o forma part  de diferents campanyes i plataformes  ja sigui per iniciativa de la Junta, o per petició de les organitzacions federades.

La Junta de Lafede.cat ha decidit donar suport a les concentracions <<Aturem la guerra a Síria>>. Les concentracions comencen el proper dijous 17 de novembre a les 19h a la Plaça de Sant Jaume i estan impulsades per la Plataforma Aturem la Guerra que va nèixer i coordinar les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq. Fa gairebé sis anys que va començar la revolta del poble sirià i des de llavors s’ha desencadenat una guerra que ha provocat un dels majors desplaçaments forçats de població dels darrers temps i centenars de milers de persones mortes i ferides. Moltes iniciatives ciutadanes reclamen l’acollida de les persones que marxen forçosament de casa seva, com per exemple les que fugen del conflicte de Síria. La Plataforma Aturem la guerra treballa perquè no caiguin en l’oblit les causes que provoquen aquestes situacions.

Lafede.cat també convoca també el proper dissabte 19 de novembre a les 17 hores a Plaça Universitat a la manifestació <<Es pot fer ara. Per uns pressupostos socials>> per demanar uns pressupostos que prioritzin la lluita contra la pobresa a Catalunya, en la línia que reclama la plataforma Pobresa Zero – Justícia Global. Entre les demandes dels sindicats i plataformes associatives s’inclou també la defensa d’una política pública de cooperació internacional coherent i justa, compromesa amb els drets humans i la justícia global.

Solidaritat amb el MST i els interns dels CIEs

D’altra banda, Lafede.cat s’ha adherit al manifest de suport al MST i de condemna a l’atac policial a l’Escola Nacional Floresta Fernandes. El passat 4 de novembre la policia brasilera va entrar a la Universitat Popular Escola Nacional Florestan Fernandes-ENFE de Sao Paulo amb armes de foc i va detenir dos professors. Aquest acte evidencia el canvi d’actitud del govern brasiler de Michel Temer amb el Movimiento Sin Tierra-MST que lluita pels drets dels camperols amb l’ocupació de zones improductives de grans terratinents. Un dels seus pilars centrals és l’educació de la població i l’acció policial és un atac frontal al MST que Lafede.cat rebutja.

La federació, en tant que forma part de la campanya Tancarem el CIE, també ha promogut el posicionament del Consell Municipal de Cooperació Internacional de Barcelona a favor del tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona. L’última reunió del Consell, el passat 24 d’octubre, va coincidir amb la vaga de fam d’algunes de les persones internes i la conseqüent mobilització ciutadana de suport. La presidenta de Lafede.cat, Míriam Acebillo, va reclamar un posicionament ferm del Consell que es va materialitzar en un manifest pel tancament.