(Català) Un any més demanem un #SalóSenseExèrcit


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ahir 18 de març, dia d’inici del Saló de l’Ensenyament a Barcelona la Campanya Desmilitaritzem va tornar a protestar per la presència de l’exèrcit al Saló de L’Ensenyament.

Lafede.cat forma part de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació que, des de 2008, lluita contra la presència de l’exèrcit al Saló: “Volem que el Ministerio de Defensa marxi d’un espai educatiu i que no es transmeti la idea que l’exèrcit té un valor humanitari intrínsec quan, en realitat, el que fa és fomentar la disciplina, la submissió i la violència com a forma de resoldre conflictes” va afirmar Ana Elvira Sánchez, portaveu del sindicat USTEC.desmilitaritzemdestacada

Ahir, darrere una pancarta amb el lema «Les armes no eduquen, les armes maten» una trentena d’activistes van recórrer el recinte, aconseguint que alguns joves se sumessin en el recorregut. La mobilització a la xarxa va ser un èxit: el compte de la campanya @desmilitaritzem va estar més citat que el compte oficial del saló (@saloensenyament) o que el compte del Departament d’Ensenyament (@ensenyament).

El manifest d’aquest any recorda que els principis de l’exèrcit són incompatibles amb els principis d’una educació democràtica i amb una cultura de pau; denuncia les despeses militars (45,69 milions d’euros diaris) i torna a demanar al Departament d’Ensenyament, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona, en qualitat d’organitzadora, retirar-li la invitació per aquesta i les properes edicions.

Jordi Calvo, Coordinador del Centre Delàs i membre de la Junta de Lafede.cat explicava ahir en un article què és l’educació militaritzada: «L’educació de les coses són així i no seràs tu qui les canviarà, l’educació de la necessitat de la força per sobreviure en aquest món hostil, l’educació de preparar-se per al pitjor, de defensar-se de les agressions, de vigilar i estar alerta dels riscos i perills d’estar vius, l’educació de la norma, del respecte a allò establert, de l’acceptació de les injustícies, de la resignació davant la violència, de la por, del no aixequis massa la veu, del no et signifiquis políticament, del no qüestions les coses»