(Català) Línies de treball i temàtiques d’actuació


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

LINIES DE TREBALL

Entenem ‘línia de treball’ com el del tipus d’activitats a què es dediquen les diferents organitzacions per acomplir la seva missió. Poden ser un total de set: Ajuda humanitària i emergències socials; Comunicació per al canvi social; Cooperació sobre terreny; Educació per a la justícia global; Incidència política i/o social; Formació o Recerca. Les línies de treball no són excloents entre elles, és a dir, una entitat pot treballar-ho tot (normalment les més grans), o d’altres poden especialitzar-se en ajuda humanitària i emergències, o en educació per a la justícia global i recerca.

TEMÀTIQUES D’ACTUACIÓ

Quant a les temàtiques d’actuació entenem les especialitzacions de les organitzacions, es divideixen en cinc: Cultura de pau, Drets Humans, Feminismes, Interculturalitat i Sostenibilitat econòmica social i mediambiental.

 

SUBTÀMIQUES

Cadascuna de les cinc temàtiques d’actuació es divideixen entre tres i nou subtemes d’actuació. En total, són un màxim de 30 subtemes.
Hi ha dos subtemes que quasi s’ocupen la meitat de les organitzacions federades. D’una banda, el treball en Drets civils polítics (51 entitats) i la Promoció de les dones (50 entitats). Els següents subtemes més habituals són del temàtica dels Drets humans: el Dret a l’educació, la Participació democràtica i ciutadania i els Drets dels infants i joves.

En la temàtica de la Interculturalitat, el subtema en el qual treballen més entitats és el de la Diversitat cultural i religiosa. En el de la Sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, el subtema que té més pes és el de l’Economia social i solidària, i en Cultura de pau, la Mediació i educació per la pau rep atenció de 32 entitats, i ocupa la desena posició del conjunt de subtemes.

Si vols saber quines entitats federades treballen en cada àmbit o temàtica, escriu a informacio@lafede.cat