(Català) Avancem el programa de la trobada «Canviar l’educació per canviar el món»


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els dies 14 i 15 d’octubre Terrassa acollirà la IV trobada Canviar l’educació per canviar el món que recupera la presencialitat i es desplaça pel territori, on es podran escoltar a 18 experiències educatives transformadores.

Després de dos anys de pandèmia de la covid19, torna la jornada Canviar l’educació per canviar el món que té l’objectiu de donar un impuls a la identificació de pràctiques educatives transformadores en l’àmbit local. Publiquem un preprograma on ja es poden veure la majoria de les 18 experiències que intervindran el dia 15, així com quins seran els espais de debat que obrirar la trobada del dia 14: Per què el jovent acaba sent activista? Trajectòries educatives i vitals per entendre els processos de compromís social, moderat per l’educador social Antonio Alcántara i on s’escoltaran veus joves activistes del nord i sud globals, i Construir societats justes. La importància d’enfortir l’Educació per a la Justícia global des de les institucions públiques, moderat per la periodista local de Canal Terrassa, Laura Contreras, i amb la intervenció d’administracions públiques.

 

Aspectes logístics de la trobada

La trobada se celebra el divendres 14 d’octubre simultàniament online i a Terrassa de 16 h a 19 h, i dissabte 15 d’octubre només presencial a Terrassa de 9.30 h a 14 h. Tot es farà al Centre Cívic President Macià (Rambla de Francesc Macià, 189). Les inscripcions ja estan obertes mitjançant aquest enllaç. El professorat que vulgui obtenir la certificació d’assistència, també ha de fer la inscripció al web XTEC, però no serà fins el setembre quan publicarem les indicacions concretes. També hi haurà servei d’acollida durant el dissabte al matí de 10 h a 14 h per a infants de 3 a 12 anys, amb aferament limitat i per això cal reservar plaça via formulari d’inscripció.

El grup motor que l’organitza està format per representants de diverses institucions públiques i entitats socials i educatives: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Departament d’Educació i Consorci d’Educació de Barcelona, Centre Promotor d’APS, Escoltes Catalans, Escola Lliure del Sol i Lafede.cat.

 

PREPROGRAMA COMPLET.