(Català) Bon 2022: Per una salut pública i universal!


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tanquem l’any 2021 en plena sisena onada de la pandèmia, i pendents de noves restriccions del govern. Gairebé dos anys després, si alguna cosa ha evidenciat la covid-19 són les desigualtats arreu del món. L’impacte més gran és sobre la salut: mentre que al Nord la majoria de la població ha pogut vacunar-se o ha rebut inclús una dosi de reforç, que diferents experts com Fernando Simón han apuntat que no és necessària per a tothom, menys del 8% de la població de l’Àfrica té accés a les vacunes i es calcula que fins el 2024 no es podria arribar al 70% de vacunació al continent.

Com ja deia el nostre estimat Arcadi Oliveres, en una de les seves darreres reflexions en relació a la pandèmia, cal que aprofitem aquest moment per reforçar la solidaritat i per «fer girar la roda del capital cap a un altre cantó i situar l’eix en un altre centre, que de fet és el més important: les persones, i per tant, la vida«.

Per això, aquest 2022 continuarem treballant per alliberar les patents de les vacunes de la covid-19 i per garantir el dret a una salut pública, universal i en clau de Justícia global arreu.

L’equip de Lafede.cat us desitja bones festes i un feliç any nou!

 

* La seu de Lafede.cat romandrà tancada des del 24 de desembre fins el 9 de gener per vacances. No es farà atenció presencial ni telefònica en aquest període. Tornem a obrir el dilluns 10 de gener.