(Català) ‘Capgirem el món’, una setmana per apropar la Justícia global als joves


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Moha Gerehou, Hanan Midan, David Fernández, Liliana Arroyo i Arcadi Oliveres, entre d’altres, participaran de cinc converses per Instagram amb joves youtubers de Canal Malaia sobre Justíca global amb temes com feminismes, drets humans, antiracisme o xarxes socials i activisme, en el marc de la commemoració del Dia Internacional pels Drets Humans. El divendres 18 de desembre es farà un acte presencial i es tancarà amb un concert amb ‘The Tyets’ i ‘Elane’ a la Nau Bostik.

Lafede.cat, amb la voluntat de seguir la línia iniciada l’any passat amb el concert pels Drets Humans a la sala Apolo d’apropar-se la públic més jove, impulsa enguany, juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) una setmana d’actes per commemorar el 10 de Desembre, Dia Internacional dels Drets Humans sota el lema ‘Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global. S’ha organitzat amb l’objectiu, especialment en un moment de crisi global com l’actual, de fer arribar la necessitat de la Justícia global i els activismes transformadors a les persones joves. Lluitar, no només pel compliment dels Drets Humans, sinó per anar més enllà i ampliar-los, és un compromís que requereix de la participació activa i crítica de les noves generacions.

Converses sobre Justícia global i drets humans a Instagram

Del 14 al 17 de desembre s’organitzen converses intergeneracionals a través d’Instagram live entre youtubers joves col·laboradors del Canal Malaia, i referents en temes de Justícia global. Dilluns 14 de desembre es parlarà d’ecofeminisme i patriarcat amb l’Aitziber Uriagereka, d’Acció Ecofeminista, i la youtuber i cantant Mariona Batlle; dimarts 16 de desembre la sociòloga i experta en transformació digital i impacte social, Liliana Arroyo, conversarà amb l’instagramer Bru Esteve sobre el poder de les xarxes socials; dimecres 17 de desembre l’instagramer Massin Akandouch parlarà de lluita antiracista amb el periodista de eldiario.es i activista Moha Gerehou; i finalment dijous 18 de desembre l’economista i activista Arcadi Oliveres conversarà amb la youtuber Laura Grau sobre el poder del consum.

Acte final a la Nau Bostik: Parlar d’activisme al s.XXI i acabar amb concerts dels drets humans

El divendres 18 de desembre de 18h a 21h tindrà lloc un acte presencial, retransmès en streaming, a la Nau Bostik de Barcelona on es farà un programa en directe sobre  ‘Activisme de pantalla: és possible canviar el món amb Twitter o tiktok?’ amb la participació dels activistes David Fernández, Hanan Midan i Mar Mirabete de Fridays for future. L’acte acabarà amb un concert amb els mataroninsThe Tyets’, que fan ‘Trapetón’, una barreja de trap i reggaeton en català sovint fusionats amb ritmes llatins, i la rapera feminista lleidatana Elane’, que als seus temes parlen de la seva pròpia vida, de la família, els amics i les circumstàncies de ser una dona al món del rap.

Les converses per Instagram es podran veure a través dels comptes de Lafede.cat, el CJB i el CNJC, i l’acte del divendres 18 es podrà seguir pel Youtube de Lafede.cat. L’acte presencial a la Nau Bostik té un aforament màxim de 100 persones, segons les últimes mesures per a fer front a la Covid-19, i l’entrada de 5 euros es pot aconseguir aquí. Tota la programació es pot consultar a justiciaglobal.cat.