(Català) La Fira de Voluntariat Internacional es trasllada a l’Espai Jove La Fontana


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 7a edició de la fira Torna Canviada es farà el dissabte 25 de gener al matí al l’equipament juvenil del barri de Gràcia i incorpora una xerrada sobre el paper de fotografia i xarxes socials a l’hora de fer una estada solidària.

 

Torna la 7a Fira de Voluntariat internacional #TornaCanviada que cada any organitza Lafede.cat per a donar a conèixer les possibilitats que les entitats ofereixen per a fer un voluntariat internacional responsable. La nova edició canvia d’ubicació i dia: s’instal·larà a l’Espai Jove La Fontana el dissabte 25 de gener d’11 h a 14.30 h. A les 11.30h hi haurà la xerrada «Viatges solidaris a Instagram? 😱: Com explicar el món de manera responsable”, impartida per la periodista Sònia Calvó.

L’any passat van viatjar 423 voluntaris i voluntàries amb tretze entitats federades a més de 54 països, i van passar unes 150 persones per la Fira (veure vídeo), un 74% dones i un 26% homes d’entre 18 i 35 anys.

Enguany s’hi podran trobar les propostes de dotze organitzacions: Associació Catalana per la Pau, Brigades Internacionals de Pau de Catalunya, Enginyeria Sense Fronteres, FISC, Fundación Privada Comparte, Fundació Proide, InterRed Catalunya, Nutrició sense fronteres, SED Catalunya, Servei Civil Internacional, SETEM Catalunya i VOLS, amb projectes a més de 30 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Cambotja, Colòmbia, Cuba, El Salvador, Equador, Espanya, Filipines, ,Guatemala, ,Guinea Konakry, Haití, Hondures, Índia, Madagascar, Marroc, Mèxic, Moçambic, Nepal, Nicaragua, Palestina, Paraguai, Perú, República de Gàmbia, República Democràtica del Congo, República Dominicana, Ruanda, Tanzània, Uganda i Xile.

Formació imprescindible abans de viatjar

Per Lafede.cat i per totes les entitats que treballen en camps de solidaritat, la formació prèvia a l’hora de fer un voluntariat internacional és imprescindible. És per això que és un requisit indispensable per a totes les organitzacions federades ja que el propi voluntariat s’entén com una experiència d’aprenentatge. Enguany, sent conscients de l’abast de les tecnologies i les xarxes socials, també alhora d’emprendre una experiència d’aquestes característiques, dins la Fira s’organitza una xerrada per parlar del ús i bon ús d’aquestes, on es donaran consells per a fer una comunicació responsable per fugir de l’anomenat “síndrome del salvador blanc” en el qual convidem a aprofundir-hi.

 

Recomanacions