(Català) La Plataforma Pobresa Zero demana adhesions a la seva campanya pels drets fonamentals


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La Plataforma Pobresa Zero- Justícia Global, a la que participa Lafede.cat, ha presentat una queixa al Síndic de Greuges, perquè faci seguiment del compliment de drets fonamentals i doni continuïtat a l’actuació d’ofici que va obrir després de reunir-se amb representants de la Plataforma el passat octubre.

Foto: Joan Luzzatti

La Plataforma reclama al Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que faci seguiment del compliment de drets fonamentals a l’alimentació, la salut, l’educació, l’habitatge, el treball, uns ingressos mínims, la mobilitat i la participació, i convida totes les entitats compromeses amb els drets socials a adherir-se a la queixa. D’aquesta forma, es podrà garantir que el Síndic doni continuïtat a l’actuació d’ofici que va obrir a l’octubre –després de reunir-se amb representants de la plataforma— a partir de les reclamacions de la campanya ‘Contra la pobresa i les desigualtats, exigim els nostres drets!’.

Pobresa Zero convida a adherir-se a la queixa a totes les entitats «que reclamen una acció més efectiva i corresponsable contra la pobresa i les desigualtats» accedint a la seva web. La Plataforma vol posicionar  el compliment dels drets fonamentals a l’agenda del nou Govern i confia que l’informe del Síndic ajudarà a assolir aquest objectiu.

Les entitats de la Plataforma van reunir-se amb el Síndic el 17 d’octubre, Dia internacional per l’eradicació de la pobresa, i li van presentar el   manifest “Contra la pobresa i les desigualtats, exigim els nostres drets», així com el document marc de la campanya. Ribó va expressar el seu “absolut suport i coincidència amb els objectius del document” i es va comprometre a traslladar les reclamacions de la plataforma als poders públics.