(Català) Nova jornada de Transicions feministes: compartim eines i models de canvi


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat, juntament amb altres plataformes d’entitats de segon grau de Catalunya, organitza la II edició de les Jornades de Transicions Feministes el 6 i 7 de maig, en què es compartiran eines feministes per a l’organització col·lectiva. Inscripcions obertes.

Després d’una aturada per la pandèmia, tornen les jornades de Transicions Feministes, després d’una primera edició que es va celebrar el 3 de juliol de 2019. Enguany la segona edició porta per títol «Eines feministes per a l’organització col·lectiva» i tindrà lloc el divendres 6 (online) i dissabte 7 de maig (presencial a Coopolis).

En aquestes jornades, es posaran en comú experiències, processos i pràctiques de les diferents organitzacions en el camí compartit cap al canvi organitzatiu feminista. A partir de diversos casos, es podrà conèixer la feina de diferents entitats que estan incorporant l’ètica de les cures mitjançant la revisió de les seves estructures internes i les seves pràctiques quotidianes, o que s’estan dotant d’instruments transformadors per a la tolerància zero davant les violències masclistes. Les entitats federades Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i l’Esplac – Esplais Catalans participaran a la taula rodona d’experiències: la primera, que també és membre de l’Eix de feminismes, compartirà el seu procés de transició ecofeminista, i la segona, explicarà la creació i el desplagament de mesures de promoció de la igualtatdel i de prevenció de l’assetjament a l’entitat.

Un espai de diàleg amb organitzacions del Sud

Les jornades s’inauguren amb una sessió online el divendres 6 de maig: un diàleg inspirador entre la consultora internacional experta en gènere i desenvolupament, Natàlia Navarro, i Las Dignas de El Salvador, una organització feminista de referència a tota Amèrica Llatina i també per a les organitzacions de Justícia global, que, a més, actualment fa front a un context de vulneració dels drets humans molt greu al seu país. L’endemà, dissabte 7, la proposta s’amplia a tot un matí de 10 a 14 hores de diferents activitats a l’espai de Coòpolis (carrer Constitució 19-25, Bloc 8). Una taula rodona de bones pràctiques, diferents tallers simultanis sobre protocols d’abordatge de les violències masclistes, incidència politica i els plans d’igualtat i, per acabar, un dinar organitzat per Sindillar i dinamitzat per la DJ Niña Mai.

Lafede.cat organitza aquesta trobada amb la Xarxa de Transicions Feministes, que està formada per diverses entitats de segon grau: la Comissió d’Economies Feministes de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Comitè 1 de desembre, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Coòpolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona i Lafede.cat.

Els detalls del programa i les inscripcions a les diferents activitats, es poden trobar aquí.