(Català) Per què federar-se?


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Foto_PerQuèFederarseOK

 

 

Les organitzacions que teniu com a finalitat principal la promoció de la cultura de pau, la defensa i difusió dels drets humans, i la solidaritat internacional o la cooperació al desenvolupament trobareu a Lafede.cat:

A) Un dels espais de referència del sector a Catalunya, per a les ONG, organitzacions, entitats i col·lectius catalans i per a la resta d’actors que actuen en aquests àmbits.

B) Un espai físic i virtual de relació, participació i debat. A Lafede.cat hi ha diferents eixos i grups de treball interns amb diferents objectius: donar suport a la Junta en la presa de decisions, organitzar activitats públiques, aprofundir en temes d’especial interès per a grups d’entitats etc. Les reflexions i acords d’aquests grups orienten els posicionaments i els debats col•lectius. Un dels objectius dels grups de treball és facilitar el coneixement entre les diferents entitats i organitzacions per impulsar sinergies i projectes compartits.

C) Un node de contacte i relació amb xarxes nacionals, estatals i internacionals especialitzades: Lafede.cat està representada en algunes de les principals xarxes sectorials i centralitza informació i demandes de molts actors de fora de Catalunya.

D) Una plataforma de representació política i de defensa del sector: Lafede.cat és una plataforma de segon nivell que, en l’actualitat, és la principal interlocutora del Govern i les diferents administracions en matèria de cooperació, pau i drets humans. Lafede.cat participa en els principals organismes consultors i proposa, esmena o negocia els diferents plans directors i plans anuals que determinen les principals línies d’actuació i finançament públic per a les organitzacions. Lafede.cat vigila i supervisa el compliment dels acords o denúncia els incompliments, en nom del sector, i de manera coordinada amb la resta de coordinadores territorials.

E) Un aval de fiabilitat i transparència: Lafede.cat disposa d’un Codi ètic i de conducta i d’una Comissió de Seguiment que faciliten estàndards i pautes mínimes de transparència i garanteix el seu compliment davant la ciutadania i les administracions.

F) Una plataforma de treball i visibilitat conjunta a través de les campanyes i activitats públiques que s’organitzen conjuntament.

G) Espais i serveis especialitzats a disposició:

  • Local/seu disponible per a exposicions, presentacions públiques, organització de cursos i reunions.
  • Cessió de material (projector, equip de música, gots, termos i d’altres).
  • Accés a formacions especialitzades.
  • Mitjans de difusió d’activitats de l’entitat: agenda setmanal d’activitats (Intercom) i xarxes socials de Lafede.cat.
  • Accés als mitjans de comunicació a través del servei de premsa de Lafede.cat.
  • Facilitació de l’intercanvi d’ofertes/demandes entre entitats, i gestió d’altres serveis i assessories especialitzades (segons demanda).