(Català) La ciberseguretat a l’agenda de les ONG


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

ONG federades participen al Free Culture Forum, Fòrum internacional per la cultura lliure que tindrà lloc del 30 d’octubre al 2 de novembre.

 NotiForumCLL

Lafede.cat defensa el dret a la comunicació com un dels drets humans fonamentals, treballa amb programari lliure des de fa uns anys, i en promou el seu ús. El Free Culture Forum 2015 se centra, en la seva setena edició, en la necessitat de garantir el secret de les comunicacions de tots els ciutadans i les ciutadanes. Moltes organitzacions maneguen cada dia molta informació sensible i cada vegada estàn més interessades en protegir-la. Diverses ONG federades participaràn en un taller d’autodefensa digital.

El Fòrum comptarà amb la presència d’activistes com Renata Avila o James Love. Avila és advocada de drets humans a Guatemala. Va treballar amb la Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú Tum en el cas de genocidi al seu país, i ara lidera la iniciativa “Web We Want” per preservar i fer valer els drets humans en l’era digital. Love és promotor del Fons de Patents per als fàrmacs contra el sida i assessor de diferents organitzacions de les Nacions Unides. Des de la seva organització, Knowledge Ecology International va fer possible la producció i venda de medicaments genèrics a l’Índia, trencant el monopoli sobre les patentes de les farmacèutiques.

El Free Culture Forum és l’espai de referència a Catalunya pel que fa a cultura lliure i accés al coneixement, democracia en xarxa i defensa d’un Internet lliure i neutral, tecnopolítica o lluita contra la corrupció. Hi haurà presentacions interessants com la de la Plataforma estatal de grups ciutadans actius contra la corrupció, i espais per a l’articulació de grups de treball contra la corrupció o la llei Mordassa. L’objectiu declarat del Fòrum és ajudar a col·lectius, organitzacions i ciutadania en general a disposar d’eines per a l’empoderament, la justícia i la transformació social, amb les quals poder fer pressió als partits, institucions i agències governamentals.

Més informació http://2015.fcforum.net/ca/