El proper divendres 9 de juny Lafede.cat organitza una jornada per a entitats socials per reflexionar, conèixer i debatre estratègies existents a tot l’Estat espanyol sobre comunicació transformadora.

Entitats, plataformes i federacions d’entitats de cooperació i justícia global, fa anys que treballen per crear i compartir continguts i estratègies que ajudin a capgirar algunes pràctiques de comunicació tradicional i orientar-les cap a pràctiques més coherents d’un sector que busca el canvi social.
Per això, conscients del pes d’uns imaginaris socials que no permeten avançar i ampliar públics,i dels límits amb les imatges sensacionalistes i la captació de fons, els departaments de comunicació i educació fa temps que reclamen nous paràmetres, més enllà del màrqueting més comercial basats en nombres de retuits, m’agrades, comparticions i visualitzacions, per orientar i mesurar la seva feina, més en línia amb l’eficàcia cultural i els canvis socials. És per això que les organitzacions s’han dotat de codis ètics, manuals i estratègies per canviar-ho. Tot i així, saben que el camí no és fàcil.
Una jornada per treballar la comunicació transformadora
El proper divendres 9 de juny de 10 a 14 hores a Lafede.cat s’organitza la jornada Comunicació transformadora: del desig a les pràctiques. A la primera part es podran conèixer experiències com la guia d’autoavaluació d’Ongawa i la Universitat Jaume I, a partir d’indicadors de comunicació i organitzacionals en el marc del projecte Nadie dijo que fuera fácil; la web Comunicar con enfoque de derechos humanos de la Coordinadora de ONG de desarrollo; les jornades Cambiemos el cuento – narrativas y poder d’Oxfam Intermón i altres actors; les Recomanacions per a comunicar pel canvi social, que es presentarà llavors, de Lafede.cat i les estratègies de comunicació per capgirar les entitats que presentaran Quepo i la Coordinadora Valenciana d’ONGD.
Després, hi haurà una part de taller on es treballaran les dificultats, els reptes i les demandes de les entitats per incorporar nous objectius o indicadors de comunicació, i s’identificaran estratègies col·lectives de treball.
La idea és compartir la feina que està fent en el marc de la Xarxa estatal de comunicació transformadora, i generar espais de debat i trobada entre les organitzacions socials.
Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Es pot consultar el programa complet aquí.
[:es]El próximo viernes 9 de junio Lafede.cat organiza una jornada para entidades sociales para reflexionar, conocer y debatir estrategias existentes en todo el Estado español sobre comunicación transformadora.

Entidades, plataformas y federaciones de entidades de cooperación y justicia global, llevan años trabajando para crear y compartir contenidos y estrategias que ayuden a darle la vuelta a algunas prácticas de comunicación tradicional y orientarlas hacia prácticas más coherentes de un sector que busca el cambio social.
Conscientes del peso de unos imaginarios sociales que no permiten avanzar y ampliar públicos, y de los límites con las imágenes sensacionalistas y la captación de fondos, los departamentos de comunicación y educación llevan tiempo reclamando nuevos parámetros, más allá del marketing más comercial basados en números de retuits, me gustas, comparticiones y visualizaciones, para orientar y medir su trabajo, más en línea con la eficacia cultural y los cambios sociales. Por eso las organizaciones se han dotado de códigos éticos, manuales y estrategias para cambiarlo. Sin embargo, saben que el camino no es fácil.
Una jornada para trabajar la comunicación transformadora
El próximo viernes 9 de junio de 10 a 14 horas en Lafede.cat se organiza la jornada “Comunicación transformadora: del deseo a las prácticas”. En la primera parte se podrán conocer experiencias como la guia d’autoavaluació d’Ongawa y la Universitat Jaume I, a partir de indicadores de comunicación y organizacionales en el marco del proyecto Nadie dijo que fuera fácil; la web Comunicar con enfoque de derechos humanos de la Coordinadora de ONG de desarrollo; las jornadas Cambiemos el cuento – narrativas y poder d’Oxfam Intermón i altres actors; las Recomendaciones para comunicar por el cambio social de Lafede.cat y las estrategias de comunicación para darle la vuelta a las entidades que presentaránn Quepo y la Coordinadora Valenciana d’ONGD.
Después habrá una parte de taller donde se reflexionará conjuntamente y se compartirán las necesidades, dificultades y reticencias que existen a la hora de cambiar la comunicación que se hace, y se trazarán estrategias colectivas.
La idea es compartir el trabajo que está realizando en el marco de la Red estatal de comunicación transformadora, generando espacios de debate y encuentro entre las organizaciones sociales.
Para asistir es necesaria inscripción previa a través de este formulario. Se puede consultar el programa completo aquí.