«

»

Quaderns d’Educació per a la Pau. Introducció de conceptes: pau, violència, conflicte.

Primer material de la sèrie de Quaderns d’Educació per a la Pau que ofereix continguts i instruments per a que,en qualsevol àmbit educatiu – formal i no formal – es puguin organitzar activitats d’educació per a la pau. És un material dirigit al professorat i educado@s

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Escola de Cultura de Pau (ECP)
Correu-e de la persona responsable del recurs: --
Dades del recurs
Any de publicació: 2005
Any última edició: 2005
Editorial: Escola de Cultura de Pau (ECP)
ISBN: --
Idioma: Castellà
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Tots els àmbits
Destinataris: Educadors i educadores
Contingut
Objectius:
  • Reflexionar sobre els valors personals i socials, i la relació entre uns i altres
  • Analitzar el concepte de pau i l'ús que fem del mateix
  • Conèixer els conceptes de violència directa, estructural i cultural
  • Entendre la perspectiva positiva del conflicte

Breu descripció del recurs:

El quadern es centra en els conceptes de pau, violència i conflicte, a la vegada que invita a fer una reflexió sobre els valors, els nostres i els dels altres. Inclou també les activitats intercalades amb l'argumentació teòrica que es proposa treballar.

La metodologia combina activitats analítiques i de reflexió amb d'altres d'enfocament socio - afectiu, molt utilitzat en l'educació per a la pau. Aquest parteix d'una situació de vivència personal per avaluar desprès com ens hem sentit, analitzar que ha passat durant l'activitat i si podem relacionar això amb situacions personals o socials de la vida real per, finalment formular propostes d'acció transformadora.


Observacions:
Disponibilitat
És de cessió gratuïta: NO
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: --