El Centre de recursos

Benvinguts i benvingudes al centre de recursos d’educació transformadora de Lafede.cat

 

El Centre de Recursos per una educació transformadora és una eina adreçada a ONG, professorat, escoles, universitats, educadores i educadors socials, associacions de lleure infantil i juvenil, administracions públiques, mitjans de comunicació i totes les persones interessades en l’educació transformadora. Pretén posar a l’abast recursos d’educació en l’àmbit de la pau, els drets humans i el desenvolupament.

Aquesta iniciativa va néixer de les comissions d’educació de les Federacions catalanes d’ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament, quan es van unir per a treballar juntes en el marc de l’actual Federació d’Organitzacions per a la Justícia Global – Lafede.cat

Què hi trobaràs?

Al Centre de recursos s’hi troben materials didàctics, informes, articles, etc. de les ONG de Lafede.cat, classificats en base a diferents criteris, perquè sigui més fàcil trobar el que busques:

La cerca per categories permet trobar els recursos a partir de sis temàtiques diferents*:

  • Drets humans, ciutadania i governança: recursos per donar a conèixer els drets humans, els seus instruments i mecanismes de defensa i per fomentar una ciutadania crítica, responsable, solidària i activa en la defensa dels drets humans i la participació democràtica orientada a la construcció d’una societat més justa i equitativa.
  • Sostenibilitat econòmica i social. Recursos per fomentar el coneixement dels mecanismes organitzatius, les estructures i els agents econòmics així com les propostes que tenim a l’abast per esdevenir agents de canvi i construir, des de la quotidianitat, una economia de producció i de consum alternativa. Possibles temes: globalització, neoliberalisme, desigualtats nord/sud, alternatives de consum, decreixement, sobirania alimentària o comerç just entre d’altres.
  • Perspectiva de gènere. Recursos per l’impuls d’una ciutadania que potenciï l’equitat entre homes i dones i treballi per l’eliminació de la discriminació per qüestió de gènere, sexe i opció afectivosexual.
  • Cultura de pau. Recursos pel foment d’actituds pacífiques i compromeses amb l’entorn i la societat, per la comprensió del concepte de pau i pel desenvolupament d’habilitats cooperatives, participatives, empàtiques, assertives i crítiques. Possibles temes: noviolència, provenció de conflictes, mediació, conflictes armats, carrera armamentista, etc.
  • Interculturalitat. Recursos per afavorir actituds inclusives i l’establiment de relacions igualitàries i pel foment d’una ciutadania conscient, oberta, tolerant i crítica envers la diversitat cultural, la identitat cultural i la cohesió social.
  • Medi ambient, territori i naturalesa. Recursos sobre ecologia, canvi climàtic, sostenibilitat, deute ecològic, etc i pel foment d’una ciutadania compromesa amb el respecte dels valors naturals, socials i culturals que afecten i condicionen el benestar de la vida de les persones, de les societats actuals i de les generacions futures.

* Aquests sis eixos temàtics són resultat del treball de docents i ONG en el marc del projecte de formació i innovació educativa “Competències i EPD”